Άνετος ο Μάρκεζ νικά στην Άραγκον!

Γιώργος Βαρίνος
Άνετος ο Μάρκεζ νικά στην Άραγκον!
Με έναν απλησίαστο ρυθμό και γρήγορους συνεχείς γύρους ο Μάρκ Μάρκεζ τερματίζει εύκολα πρώτος στην Άραγκον. Δεύτερος ο Λορένθο και τρίτος ο Ρόσι που προσπάθησε περισσότερο από ότι έπρεπε.

Άλλος ένας εντυπωσιακός MotoGP αγώνας που μας κράτησε σε αγωνία μέχρι τον προτελευταίο γύρο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με ακουμπήματα αλλά και καλή εκκίνηση από τους Μάρκεζ και Βινιάλες, όπου μπήκαν από την αρχή εμπρός και άρχιζαν να απομακρύνονται. Στον 2ο κι'όλας γύρο, είχαμε το γεγονός της ημέρας, που σχεδόν πέρασε απαρατήρητο μέχρι να το ξαναδούμε στην επανάληψη. Ο Μάρκεζ έδειξε να χάνει τον ρυθμό του και να πέφτει ξαφνικά στην 5η θέση, ωστόσο στο replay, είδαμε πως ο ισπανός έχασε το μπροστινό και παραλίγο να πέσει! Με την τρομερή του ικανότητα να σώνει τα άσωτα, έσωσε την πτώση με τον αγκώνα και το πόδι του, έχασε μερικές θέσεις και προσπάθησε να ηρεμήσει λίγο και να ζεστάνει καλύτερα τα λάστιχά του. Στον 4ο γύρο ο Βινιάλες πέρασε πρώτος και άρχισε αργά αλλά σταθερά να απομακρύνεται με τον Ρόσι να κάνει συνεχείς ταχύτερους γύρους στο 1.48.7 από την 3η θέση, με τον Λορένθο 2ο ωστόσο, να ακολουθεί τον ρυθμό του οδηγού της Suzuki. Στον 9ο γύρο ο Μάρκεζ βρήκε τον ρυθμό του και πέρασε τον Λορένθο, με την σειρά να είναι Βινιάλες 1ος, Ρόσι 2ος, Μάρκεζ 3ος και Λορένθο 4ος με αυτούς τους τέσσερεις μάλιστα, να έχουν κάνει ένα μικρό γκρουπ εμπρός. Στις πιο πίσω θέσεις ο Ντοβιοτσιόζο μαχόταν με τον Πεντρόζα και τον Καλ Κράτσλοου, ενώ από κοντά βρισκόταν και ο Αλέϊξ Εσπαργκαρό. Στον 7ο γυρο ο Ρόσι πέρασε τον Λορένθο και έφτασε και πέρασε και τον Βινιάλες και βρέθηκε στην πρώτη θέση! Ο Βινιάλες προσπάθησε αμέσως να απαντήσει στον Ρόσι, αλλά το μόνο που πέτυχε ήταν να το παρακάνει σε μια στροφή και να τον περάσουν αμέσως και ο Μάρκεζ αλλά και ο Λορένθο που έδειχνε σταθερός στο γυρολόγιό του στο 1.49.2 και δεν άφηνε τον Μάρκεζ να ξεμακρύνει παρά το γεγονός πως τον είχε περάσει σχετικα εύκολα. Παρά τις προσπάθειες του, ο Ρόσι δεν μπόρεσε να κρατήσει την πρώτη θέση. Ο Μάρκεζ τον έφτασε και εύκολα τον πέρασε στον 11ο γύρο, με τον Λορένθο μάλιστα να απειλεί και εκείνος τον «Γιατρό».

Με 9 μόλις γύρους να απομένουν ο Μάρκεζ έδειξε πόσο δυνατός είναι, κάνοντας μια διαφορά ασφαλείας από τον Ρόσι, της τάξης των 1.3 δευτερολέπτων. Ο Λορένθο αργά αλλά σταθερά «ροκάνιζε» την διαφορά από τον Ρόσι και στον 16ο γύρο πέρασε στην δεύτερη θέση αφήνοντας τον ιταλό στην 3η. Ο Βινιάλες με εμφανή προβλήματα στα ελαστικά του, είχε μια μικρή έξοδο που τον έκανε να χάσει την επαφή του με την κορυφή και τους τρεις πρώτους που είχαν έναν δικό τους αγώνα. Ο Μάρκεζ εν τω μεταξύ είχε «εξαφανιστεί» εμπρός κάνοντας μια μεγάλη διαφορά τριών δευτερολέπτων.

Οι τελευταίοι τρεις γύροι ήταν όλο σασπένς. Ο Ρόσι προσπαθούσε να περάσει τον Λορένθο και οι δυό τους έκαναν ταχύτερους γύρους από τον πρωτοπόρο Μάρκεζ με αποτέλεσμα να τον πλησιάσουν και να μειώνουν συνεχώς την διαφορά από τα 3 δευτερόλεπτα, στα 2.5, στα 2.1, στο 1.8! Το ενδιαφέρον κορυφωνόταν. Στο προτελευταίο γύρο ο Ρόσι έφτασε τον Λορένθο, και τον πέρασε... για ένα μήκος μηχανής, πριν χάσει την έξοδο της στροφής και αναγκαστεί να βγει διορθώνοντας την γραμμή του και παραχωρόντας την 2η θέση για τα καλά στον Λορένθο που πλησίαζε τον Μάρκεζ.

Το τελικό αποτέλεσμα του πολύ ενδιαφέροντος αγώνα ήταν Μάρκεζ 1ος, Λορένθο 2ος και Ρόσι 3ος συμπληρώνοντας το βάθρο.

H τελική κατάταξη έχει ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!