O Μάρκεζ «εξηγείται» για την πτώση

Πέτρος Πιτσίνης
O Μάρκεζ «εξηγείται» για την πτώση
Ο Ισπανός μας λέει τη δική του οπτική για το πως έγιναν τα πράγματα, στο τρακάρισμα που είχε με τον Πολ Εσπαργκαρό στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών της Αραγονίας.

Παρά τις κίτρινες σημαίες στην πίστα της Αραγονίας, ο Μαρκ Μάρκεζ είχε πολύ γρήγορο ρυθμό και αυτό οδήγησε σε ένα... ομαδικό ατύχημα με τον Πολ Εσπαργκαρό, ο οποίος βρέθηκε στο δρόμο του αναβάτη της Honda και τον παρέσυρε.

Ο Μάρκεζ, είπε για το ατύχημα: «Το τρακάρισμα ήταν παράξενο. Έγινε ένα μπέρδεμα με την κίτρινη σημαία, βγήκε αργά. Όταν το συνειδητοποίησα, προσπάθησα να φρενάρω και κλείδωσε ο μπροστινός τροχός, με αποτέλεσμα να πέσω. Το προσωπικό της πίστας και ο Νίκι (Χέιντεν) ήταν τυχεροί που πρόλαβαν να φύγουν εγκαίρως και να πάνε σε ένα ασφαλές σημείο».

Στο μεταξύ, ο αδερφός του Πολ Εσπαργκαρό, Αλέιξ, άσκησε σκληρή κριτική στον Μάρκεζ λέγοντας πως είναι η δεύτερη φορά που αγνοεί την κίτρινη σημαία, καθώς κάτι τέτοιο είχε επαναληφθεί και στο Σίλβερστοουν το 2013. Ο Μάρκεζ, είπε για αυτό: «Στο Σίλβερστοουν ήταν εντελώς δικό μου το λάθος και από τότε στην κίτρινη σημαία αμέσως κατεβάζω ταχύτητα, ακόμη και αν κάνω τον γρηγορότερο γύρο μου, επειδή κάτι έχει συμβεί. Είναι επικίνδυνο και συνήθως δεν επαναλαμβάνω τα λάθη μου, τα κάνω μόνο μια φορά. To πρόβλημα είναι ότι ενώ κανονικά έπρεπε να υπάρχει μια κίτρινη σημαία στη συγκεκριμένη γωνία που βρίσκεται, αυτή τη φορά δεν ήταν εκεί. Είπα πως δεν την είδα, μετά κοίταξαν στην κάμερα και στο τέλος διαπιστώθηκε πως όντως έτσι ήταν».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!