Πλάνο και για δεύτερη ομάδα η Honda

Νίκος Τσιώκος
Πλάνο και για δεύτερη ομάδα η Honda
Η Honda σχεδιάζει να παρέχει τους κινητήρες της και σε άλλη ομάδα, πλην της McLaren, από το 2018 ή το 2019.

Από το 2014 η Honda έχει επιστρέψει στη Formula1, έστω και ως προμηθευτής κινητήρων και όχι με ιδιόκτητη ομάδα. Οι Ιάπωνες αναβίωσαν τη συνεργασία με τη McLaren, η οποία στο παρελθόν ήταν πολύ πετυχημένη.

Όμως, αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα και τα προβλήματα πολλά, με τις δύο πλευρές να έχουν πολλή δουλειά στα εργοστάσια για να φτιάξουν έναν δυνατό κινητήρα. Βέβαια, υπάρχει σημαντική βελτίωση και απομένει να δούμε πού θα βρίσκεται η ομάδα του Γουόκινγκ την επόμενη χρονιά.

Πάντως, όπως και να έχει το... πράγμα, η Honda φαίνεται ότι σκέφτεται να εδραιωθεί στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Για την ακρίβεια, έχει σκοπό τη δημιουργία περισσότερων πόρων, ώστε από το 2018 ή το 2019 να παρέχει κινητήρες και σε δεύτερη ομάδα της F1. «Δεν έχουμε περιθώριο να παρέχουμε άλλους πόρους σε άλλη μία ομάδα, όμως θα έπρεπε να είμαστε αυτός ο τύπος κατασκευαστή.

Πρέπει να προετοιμάσουμε περισσότερους πόρους και να οργανωθούμε», δήλωσε ο επικεφαλής της Honda σε θέματα F1, Γιουσούκε Χασεγκάβα. Μάλιστα, σύμφωνα με το Autosport, είναι αρκετές οι ομάδες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες ισχύος της Honda στο μέλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!