Η Smart βάζει στην πρίζα τα ForTwo και ForFour

Πέτρος Πιτσίνης
Η Smart βάζει στην πρίζα τα ForTwo και ForFour
Τρεις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις θα εμπλουτίσουν την γκάμα των δύο δημοφιλών Smart, με στόχο να μειωθεί ακόμη περισσότερο το κόστος χρήσης τους!

Τα ForTwo, ForTwo Cabrio και ForFour αποκτούν εκδόσεις με ηλεκτροκινητήρα, καθώς η Smart ήθελε να τους δώσει ένα οικολογικό προφίλ, αλλά να μειώσει και το κόστος κίνησής τους. Και τα τρία νέα μοντέλα εφοδιάζονται με μοτέρ που αποδίδουν 83 άλογα και !60 Nm ροπής, επιτρέποντας στο ForTwo να επιταχύνει από στάση έως και τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 11,8 δευτερόλεπτα και τα ForTwo Cabrio και ForFour να χρειάζονται 11,8'' και 12,5'' αντίστοιχα, για την ίδια διαδικασία. Η τελική, έχει περιοριστεί ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα, προς όφελος της αυτονομίας.

Η τελευταία, ορίζεται στα 160 χλμ για το ForTwo και 155 χλμ για τα άλλα δύο. Σύμφωνα με τη φίρμα, η μπαταρία των 17,6 kWh φορτίζεται 40% γρηγορότερα σε οικιακό δίκτυο, συγκριτικά με το προηγούμενο Smart Electric Drive. Από το επόμενο έτος, θα προσφέρεται και μια ακόμη μεγαλύτερη μπαταρία των 22 kWh, με την οποία θα υπάρχει προαιρετικά και ένας ταχυφορτιστής που μπορεί να τη γεμίσει σε περίπου 45 λεπτά. Τα δύο ForTwo θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία από το τέλος του έτους και το ηλεκτρικό ForFour θα έρθει λίγο αργότερα, στις αρχές του 2017. Δείτε τις φωτογραφίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!