Ένα τεράστιο ρολόι από 14 Scania! (videos)

Πέτρος Πιτσίνης
Ένα τεράστιο ρολόι από 14 Scania! (videos)
Με απόλυτη ακρίβεια και σωστούς υπολογισμούς, η Scania... δείχνει την ώρα μέσα από τα φορτηγά της, τα οποία σχημάτισαν ένα πραγματικό ρολόι!

Δεκατέσσερις νταλίκες, ενενήντα οδηγοί και 70.000 τετραγωνικά μέτρα ελεύθερου χώρου χρειάστηκαν ώστε η Scania να αναπαραστήσει τη λειτουργία των ρολογιών με τα φορτηγά της. Σύμφωνα με τη φίρμα, ο χρόνος είναι το παν στις μεταφορές, καθώς το να είσαι στο σωστό σημείο τη σωστή ώρα μπορεί να χτίσει ή να γκρεμίσει την επιχείρησή σου.

Πράγματι, τα τεράστια οχήματα που έπαιξαν το ρόλο των δεικτών του ρολογιού ολοκλήρωσαν τη διαδικασία με ακρίβεια και ο συγχρονισμός τους ήταν τέτοιος που δεν «έχασαν» ούτε δέκατο του δευτερολέπτου! Τα φορτηγά ήταν εφοδιασμένα και με ειδικά φώτα ώστε η ώρα να μπορεί να διακριθεί και το βράδυ, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η μελέτη που έγινε ώστε όλα να γίνουν σωστά.

Στον «δείκτη» των δευτερολέπτων, το φορτηγό που κινείται στην εξωτερική πλευρά έχει ταχύτητα 53 χλμ./ώρα και αυτό στην εσωτερική 13 χλμ./ώρα, λόγω της μεγάλης διαφοράς της διαμέτρου που έχει ο κύκλος που σχηματίζουν. Δείτε εδώ το εντυπωσιακό ρολόι από νταλίκες, το οποίο ενημερώνει για την ώρα σε πραγματικό χρόνο και μετά, τα βίντεο από την προσπάθεια των ανθρώπων της Scania για το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!