Φαντόρν: «Τελευταία ευκαιρία για Formula1 το 2017»

Νίκος Τσιώκος
Φαντόρν: «Τελευταία ευκαιρία για Formula1 το 2017»
Ο Στόφελ Φαντόρν τόνισε πως το 2017 ήταν η τελευταία ευκαιρία να μπει στη Formula1, κάτι που τελικά θα πράξει, αφού θα αντικαταστήσει τον Τζένσον Μπάτον.

Η απόφαση του Τζένσον Μπάτον να μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον ένα χρόνο οδήγησε τη McLaren στην προώθηση του Στόφελ Φαντόρν σε θέση βασικού οδηγού. Ο Βέλγος έχει κάνει δύο εξαιρετικές σεζόν στο GP2 πέρυσι και το 2014, ενώ φέτος μετράει 1 νίκη και 2 πόντιουμ στη Super Formula, και στην ομάδα του Γουόκινγκ πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του.

Ωστόσο, δηλώνει χαρούμενος που θα έχει την ευκαιρία να μπει το 2017 στη Formula1, καθώς τόνισε πως ήταν η τελευταία του. «Δεν ξέρω τι συζητήσεις γίνονταν στα παρασκήνια, αλλά θυμάμαι πριν από ένα χρόνο, όταν τελείωνα τη σεζόν στο GP2, ότι υπήρχαν πολλές φήμες πως μπορούσα να έχω μία θέση από το 2016.

Αυτό δεν έγινε τότε, όμως θυμάμαι όλη τη δημοσιότητα γύρω από αυτό. Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν λίγο απογοητευμένος στην αρχή, ήταν δύσκολη στιγμή για μένα, ώστε να καταλάβω ότι η F1 θα έπρεπε να περιμένει άλλον ένα χρόνο. Όμως, έμεινα ήρεμος, κέρδισα τους δύο τελευταίους αγώνες στο GP2 την περσινή σεζόν και έσπασα το ρεκόρ σε αυτή την κατηγορία.

Ήταν καλύτερο να δώσω απάντηση στην πίστα. Ο χρόνος πάντα πιέζει την καριέρα ενός οδηγού, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να περιμένει (η F1) για την επόμενη χρονιά, καθώς ήταν η τελευταία μου ευκαιρία να μπω στην F1», είπε σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της F1.

Μάλιστα, ρωτήθηκε αν τον αγχώνει το γεγονός ότι ο Μπάτον μπορεί να επιστρέψει το 2018, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνει εκτός ο ίδιος ή ο Φερνάντο Αλόνσο. «Δε βλέπω αυτή την κατάσταση ως επιπλέον πίεση. Έχω μακροχρόνια συμφωνία με τη McLaren.

Ελπίζω σύντομα να επιστρέψουμε στο ανταγωνιστικό επίπεδο που συνήθιζε να βρίσκεται η McLaren. Η επόμενη χρονιά θα είναι ξεχωριστή. Εγώ και ο Φερνάντο (Αλόνσο) θα αγωνιστούμε και μετά είναι καλό να κρατήσουμε και τον Τζένσον (Μπάτον). Είναι ο πιο έμπειρος πιλότος στην F1 τώρα και θα εμπλακεί στην ομάδα, θα είναι στον προσομοιωτή ή θα έρχεται σε κάποιους αγώνες».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!