Καταθέτει για το σκάνδαλο των ρύπων το αφεντικό της Audi

Νίκος Τσιώκος
Καταθέτει για το σκάνδαλο των ρύπων το αφεντικό της Audi
Το αφεντικό της Audi, Ρούπερτ Στάντλερ, θα δώσει απαντήσεις για το σκάνδαλο των ρύπων της Volkswagen, καθώς κατηγορείται ότι ενεπλάκη σε αυτό.

Σε δικηγορικό γραφείο στις ΗΠΑ θα βρεθεί ο Ρούπερτ Στάντλερ για να δώσει απαντήσεις για το σκάνδαλο των ρύπων της Volkswagen. Το αφεντικό της Audi κατηγορείται, σύμφωνα με μάρτυρες, ότι ενεπλάκη και ο ίδιος σε αυτό και καλείται να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Μάλιστα, λέγεται ότι ήταν ενήμερος για το... παραποιημένο λογισμικό στους τρίλιτρους V6 πετρελαιοκινητήρες, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν από την Audi, όταν ανέλαβε την προεδρία το 2010. Ωστόσο, το αρνήθηκε αυτό πέρυσι, αφού... ξέσπασε το εν λόγω σκάνδαλο, όμως δεν γλίτωσε τις κατηγορίες και τώρα πρέπει να καθαρίσει το όνομά του, αν είναι όντως αθώος.

Πάντως, να σημειώσουμε ότι πριν από μερικές ημέρες αποκλείστηκε από τις δραστηριότητές του ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Audi, Στέφαν Κνιρσχ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα κρίθηκε ένοχος ένας μηχανικός της VW, που είχε πολλές κατηγορίες σε βάρος του.

Έτσι, μία τέτοια απόφαση θα αποτελέσει πλήγμα για το αφεντικό της Audi και την ίδια την αυτοκινητοβιομηχανία, αν και ήδη έχει δεχτεί... χτύπημα με το συγκεκριμένο σκάνδαλο για οχήματα του ομίλου της VW.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!