Μία στροφή για τον Αντριάν Φερνάντεζ στο Μεξικό

Μία στροφή για τον Αντριάν Φερνάντεζ στο Μεξικό

Μία στροφή για τον Αντριάν Φερνάντεζ στο Μεξικό

Η 12η στροφή της πίστας «Ερμάνος Ροντρίγκεζ» στο Μεξικανό μετονομάστηκε σε «Αντριάν Φερνάντεζ» προς τιμήν του πρώην οδηγού αγώνων (IndyCar, NASCAR, 24 Ώρες του Λε Μαν).

Τους δικούς της ανθρώπους, που έχουν περάσει από τους αγώνες μηχανοκίνητων σπορ, εξακολουθεί να τιμάει το Μεξικό. Η πίστα, η οποία φιλοξενεί τη Formula1, ονομάζεται ως γνωστόν «Ερμάνος Ροντρίγκεζ» προς τιμήν των αδερφών Ροντρίγκεζ, που έτρεξαν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Αυτή τη φορά το κάνει για έναν οδηγό, ο οποίος δεν έχει λάβει μέρος στην F1, αλλά έχει εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα του στα IndyCar, NASCAR και 24 Ώρες του Λε Μαν. Μάλιστα, στον περίφημο αγώνα της γαλλικής πίστας έχει μετρήσει 2 παρουσίες στο βάθρο, 1 πέμπτη θέση και 1 εγκατάλειψη σε 4 εμφανίσεις.

Ο λόγος για τον Αντριάν Φερνάντεζ, το όνομα του οποίου θα πάρει η 12η στροφή του προαναφερθέντος σιρκουί, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του Γκραν Πρι του Μεξικού. Μάλιστα, έγινε και επίσημος πρεσβευτής του φετινού GP, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου. «Είναι μεγάλη τιμή να είμαι επίσημος πρεσβευτής για το Γκραν Πρι Μεξικού.

Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι εκπρόσωπος για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μετά την ιστορική επιστροφή της στη χώρα μας. Ως οδηγός έζησε αξέχαστες στιγμές σε αυτή την πίστα, κάτι που φέρνει το όνομά μου σε μία στροφή, είναι εκπληκτικό συναίσθημα. Είναι προνόμιο που ο καθένας θα ήθελε να έχει και είμαι χαρούμενος και ευγνώμων γι' αυτό», δήλωσε ο 51χρονος, πλέον, Φερνάντεζ.

«Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τη σπουδαιότητα του Αντριάν στην ιστορία των μηχανοκίνητων σπορ του Μεξικού. Η απόφασή μας να τον έχουμε ως φίλο και πρεσβευτή ήταν πολύ φυσιολογική και εύκολη. Ελπίζουμε ότι αυτός ο ορισμός θα υπενθυμίσει στον κόσμο την καριέρα του και τα επιτεύγματά του», είπε, από τη μεριά του, ο γενικός διευθυντής του Γκραν Πρι Μεξικού, Φεντερίκο Γκονζάλεζ Κομπεάν.

Best of internet