Ποιο μοντέλο της «κρύβει» η Porsche;

Ποιο μοντέλο της «κρύβει» η Porsche;

Ποιο μοντέλο της «κρύβει» η Porsche;

Οι Γερμανοί πριν από την Panamera, είχαν φτιάξει κι ένα ακόμη πρωτότυπο τετράπορτο σεντάν, το οποίο για χρόνια κρυβόταν και η εταιρεία υποστήριζε πως είχε καταστραφεί. 

Ο κωδικός 989 αντιπροσωπεύει την πρώτη τετράπορτη σεντάν Porsche που κατασκευάστηκε ποτέ, αρκετά χρόνια πριν δημιουργηθεί η Panamera. Για την ακρίβεια, το 1988, η 989 παρουσιάστηκε πως μια πιο πρακτική και ευρύχωρη εναλλακτική της 928, καθώς ήταν γρήγορη και με σπορ οδική συμπεριφορά. 

Το πρότζεκτ έμεινε λίγο πίσω με τον καιρό και τελικά ακυρώθηκε, ενώ η φίρμα υποστήριζε πως το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο που είχε κατασκευαστεί (φωτογραφίες) είχε καταστραφεί. Όπως αποδείχθηκε, αυτό δεν ήταν αληθές και η Porsche το κρατούσε σε έναν... μυστικό χώρο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Μάλιστα διατηρείται μέχρι και σήμερα και η εταιρεία αποφάσισε να το βγάλει από το γκαράζ και το έφερε στο φεστιβάλ ταχύτητας του Γκούντγουντ, που διεξήχθη πριν από μερικούς μήνες. Για την ιστορία, κάτω από το μακρύ καπό της 989 βρίσκεται ένα υδρόψυκτο μοτέρ V8, με ισχύ περίπου 300 άλογα, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός για την εποχή που παρουσιάστηκε -κι όχι μόνο. Δείτε τις φωτογραφίες! 

Best of internet