Το πιο γρήγορο μονοθέσιο της Honda (pics)

Νίκος Τσιώκος
Το πιο γρήγορο μονοθέσιο της Honda (pics)
Το πιο γρήγορο μονοθέσιο της Honda δεν είναι από τη Formula1, αλλά το S Dream Streamliner, το οποίο έπιασε τα 421,5 χλμ./ώρα στο Μπόνβιλ.

Μπορεί να έχει φτιάξει μερικά κορυφαία μονοθέσια στη Formula1 (κυρίως στο παρελθόν διότι τώρα τα προβλήματα στο παρελθόν), όμως το πιο γρήγορο μονοθέσιο της Honda δεν έχει να κάνει με την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο λόγος για το S Dream Streamliner, το οποίο παρεμπιπτόντως... φοράει έναν μικρό κινητήρα μόλις 660cc.

Ωστόσο, στο Μπόνβιλ έπιασε τα 421,446 χλμ./ώρα κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία του, αλλά και ως μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας. Μάλιστα, το προηγούμενο ρεκόρ για όχημα της Honda ήταν τα 397 χλμ./ώρα, που είχε γίνει από τροποποιημένο μονοθέσιο της F1 στην ίδια τοποθεσία το 2006.

Από εκεί και πέρα, να σημειώσουμε ότι μπορεί ο κινητήρας του S Dream Streamliner να βασιζόταν σε αυτό του S660 της Honda, όμως υπέστη πολλές τροποποιήσεις, από τους κυλίνδρους και τα πιστόνια μέχρι τις βαλβίδες, για να... βγάλει πάνω από τριπλάσια ιπποδύναμη και να φτάσει την προαναφερθείσα ταχύτητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!