Η Lamborghini μας κάνει ηλεκτροπληξία!

Η Lamborghini μας κάνει ηλεκτροπληξία!

Με τη Vitola, η Ιταλική φίρμα θα μπει στα χωράφια των hypercars που κινούνται με μπαταρίες, δίνοντας άλλη διάσταση στην έννοια της ηλεκτροκίνησης! 

Η Lamborghini μας κάνει ηλεκτροπληξία!

Ποιος είπε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν μόνο οικολογικό «πρόσωπο»; Η Lamborghini έρχεται να μας δώσει άλλο ένα παράδειγμα ότι ένα μοντέλο με μπαταρίες μπορεί να προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση και συγκινήσεις! 

Όπως αναφέρει το Γερμανικό Auto Bild, οι Ιταλοί θα χρησιμοποιήσουν την νέα πλατφόρμα της Porsche που είδαμε για πρώτη φορά με την Mission E. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα αυτοκίνητο με ισχύ μεγαλύτερη από την Aventador SV και εξωπραγματικές επιδόσεις, αφού το 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε περίπου 2,5 δευτερόλεπτα! 

Η Vitola, όπως θα ονομάζεται, θα έχει ένα σύστημα γρήγορης φόρτισης που θα γεμίζει τις μπαταρίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, λύνοντας το πρόβλημα της πολύωρης αναμονής. Αν τελικά το σενάριο του Γερμανικού περιοδικού επιβεβαιωθεί, δεν αποκλείεται να αφορά ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, όπως η... εξωγήινη Veneno ή η Centenario που παρουσιάστηκε πρόσφατα για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του ιδρυτή της Lamborghini. Συνεπώς, περιμένουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία, που θα διαλευκάνει το τοπίο. 

*Φωτογραφίες: Lamborghini Asterion 

Best of internet