Παντός... καιρού η Mercedes E-Class All Terrain (video)

Παντός... καιρού η Mercedes E-Class All Terrain (video)

Παντός... καιρού η Mercedes E-Class All Terrain (video)

Πολυτέλεια και δράση συνδυάζονται αρμονικά στο νέο δημιούργημα της Mercedes-Benz, το οποίο είμαστε σε θέση να θαυμάσουμε επισήμως!

Ύστερα από κάποιες φωτογραφίες και βίντεο που μας έδειξε ο Γερμανός κατασκευαστής, ήρθε η ώρα να δούμε και... ολόκληρη την Mercedes-Benz E-Class All Terrain. Το μοντέλο θα ανταγωνιστεί κυρίως τα Audi A6 AllRoad και το νέο Volvo V90 Cross Country και πρόκειται για μια υπερυψωμένη έκδοση της στέισον βάγκον εκδοχής της E-Class, μαζί με τετρακίνηση και εκτός δρόμου «κοστούμι». 

Εμπρός και πίσω έχουν ανασχεδιαστεί οι προφυλακτήρες και έχουν μια πιο «περιπετειώδη» εμφάνιση, ενώ τα μαύρα πλαστικά προστατεύουν χαμηλά το αμάξωμα. Με την αερανάρτηση το τελευταίο μπορεί να ψηλώσει ή να προσεγγίσει το έδαφος, ανάλογα με την περίσταση, με την τετρακίνηση 4MATIC να αναλαμβάνει την εύρεση πρόσφυσης σε off road συνθήκες ή σε γλιστερό οδόστρωμα. 

Σε όλα αυτά, προσθέστε και τα ελαστικά με το ψηλότερο προφίλ, μαζί με την επιλογή εκτός δρόμου στα προγράμματα οδήγησης (προσαρμόζει το ESP και διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα τη ροπή) και έχουμε ένα αυτοκίνητο με πολλές δυνατότητες πέρα από την άσφαλτο! Το μοτέρ που θα κινεί τη νέα E-Class είναι ένα, διαψεύδοντας τις αρχικές φήμες. Έτσι, ο τετρακύλινδρος τουρμποντίζελ των 2.0 λίτρων που κρύβεται κάτω από το καπό αποδίδει 194 ίππους και 400 Nm ροπής, δίνοντας σβέλτες επιδόσεις στο βαρύ αμάξωμα. 

Το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται μετά από 8 δευτερόλεπτα ακριβώς, η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 232 χλμ./ώρα και η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η Mercedes-Benz βρίσκεται στα 5,1 λίτρα πετρελαίου ανά 100 χλμ. Αργότερα, θα προστεθεί και ένα εξακύλινδρο ντίζελ σύνολο που θα ονομάζεται E350d 4MATIC All Terrain. Η επίσημη παρουσίαση της νέας E-Class θα γίνει στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, στο τέλος του Σεπτέμβρη. 

Best of internet