Με ποιο φορτηγάκι ξεχνάς το βενζινάδικο;

Πέτρος Πιτσίνης
Με ποιο φορτηγάκι ξεχνάς το βενζινάδικο;
Το e-Crafter της Volkswagen κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς να «θυσιάζει» εκατοστό από τον χώρο φόρτωσής του, συνδυάζει την πρακτικότητα με τα χαμηλά έξοδα κίνησης!

Η έκδοση παραγωγής του Volkswagen e-Crafter είναι εδώ και βάζει την τεχνολογία στην υπηρεσία του επαγγελματία! Το εντυπωσιακό φορτηγάκι με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα, τις ζάντες ειδικής σχεδίασης και τα φώτα ημέρας σε σχήμα "C" που συναντάμε σε όλα τα ηλεκτρικά της Volkswagen, ήρθε για να κάνει τις μετακινήσεις ακόμη πιο οικονομικές.

Κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 136 ίππων, το οποίο μαζί με τα 290 Nm ροπής δεν θα δυσκολευτούν σε καμία περίπτωση, ακόμη και με φουλ φορτίο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν χρειάζονται κιβώτιο ταχυτήτων και η ροπή παρέχεται άμεσα με το πρώτο άγγιγμα του ανάλογου πεντάλ, συνεπώς δεν θα... σταματήσει πουθενά!

Η μπαταρία των 43 kWh βρίσκεται στο πάτωμα του αυτοκινήτου και δεν «κόβει» εκατοστό από τον χώρο φόρτωσης, ο οποίος παραμένει αναλλοίωτος και στα ίδια κορυφαία επίπεδα με την υπόλοιπη γκάμα του Crafter. Με μια πλήρη φόρτιση, το φορτηγάκι ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα αυτονομίας, ενώ μπορεί να φορτίσει μέχρι το 80% σε 45 μόλις λεπτά, αν υπάρχει η κατάλληλη παροχή ρεύματος.

Σύμφωνα με τη Volkswagen, η αυτονομία θα διπλασιαστεί σύντομα και τιμές των 400 χιλιομέτρων θα είναι ρεαλιστικές, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τις ντίζελ προτάσεις. Στο εσωτερικό του e-Crafter συναντάμε ειδικές επενδύσεις στα καθίσματα, μπλε ραφές στο δερμάτινο τιμόνι και ένα μετρητή ισχύος, εκεί που κανονικά βρίσκεται το στροφόμετρο. Τέλος, το ωφέλιμο φορτίο του επαγγελματικού μοντέλου είναι 1.709 κιλά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!