Αυτή είναι η πιο «άγρια» Jaguar F-Pace

Πέτρος Πιτσίνης
Αυτή είναι η πιο «άγρια» Jaguar F-Pace
Το νέο SUV των Βρετανών σύντομα θα αποκτήσει και άλλη μια έκδοση, η οποία θα παίξει το ρόλο της κορυφαίας, αλλά και πιο γρήγορης στην γκάμα!

Πρόσφατα η Jaguar παρουσίασε την F-Pace, με την ισχυρότερη έκδοσή της να ονομάζεται S και να αποδίδει 380 ίππους (κεντρική φωτογραφία). Όμως, αυτοί δεν είναι αρκετοί καθώς ο ανταγωνισμός είναι... σκληρός και η Jaguar πρέπει να προσφέρει κάτι ανάλογο.

Οι AMG εκδόσεις της Mercedes GLC, η Porsche Macan Turbo, αλλά και η νέα Alfa Romeo Stelvio που θα έρθει με το V6 μοτέρ των 2.9 λίτρων από τη Giulia QV, οδήγησαν το τμήμα Special Vehicle Operations (SVO) της Jaguar στην εξέλιξη της F-Pace SVR ή R, καθώς το όνομα ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό.

Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιήσει η κορυφαία F-Pace θα αποδίδει περίπου 500 ίππους, ωστόσο δεν έχουμε πληροφορίες για εκείνον. Ένα βελτιωμένο στα σημεία πλαίσιο και διαφορετικές αναρτήσεις, αλλά και φρένα, θα βοηθήσουν τη νέα έκδοση να έχει και καλύτερη οδική συμπεριφορά, εκτός από επιδόσεις.

Το αυτοκίνητο των φωτογραφιών παρακάτω είναι ένα πρωτότυπο που δοκιμάζεται αυτό τον καιρό από τη Jaguar και το καμουφλάζ προσπαθεί να «κρύψει» την επιθετικότερη σχεδίαση των προφυλακτήρων. Επίσης, οι εξατμίσεις είναι ίδιες με εκείνες των «απλών» F-Pace, ωστόσο αυτή η επιλογή έγινε για να μη δίνει... ηχητικό στόχο το αυτοκίνητο και δεν θα διατηρηθεί και στην έκδοση παραγωγής. Περισσότερα νέα θα έχουμε όταν η Jaguar αποφασίσει να μας... ενημερώσει με κάποιο τρόπο, για τη γρηγορότερη F-Pace.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!