Αλόνσο: «Σε ένα χρόνο θα δω αν θα συνεχίσω»

Αλόνσο: «Σε ένα χρόνο θα δω αν θα συνεχίσω»

Αλόνσο: «Σε ένα χρόνο θα δω αν θα συνεχίσω»

Ο Ισπανός οδηγός είπε πως αν δεν αλλάξει η Formula 1 και δεν γίνει όπως παλιά, τότε σύντομα θα στραφεί σε άλλες ασχολίες που του κινούν το ενδιαφέρον. 

Ο Φερνάντο Αλόνσο ποτέ δεν έκρυψε ότι τα σημερινά μονοθέσια δεν του αρέσουν, πάντα σε σύγκριση με εκείνα του πρόσφατου παρελθόντος με τους θηριώδεις κινητήρες. Ο Ισπανός τα έχει χαρακτηρίσει τη Formula 1 ως «βαρετή» έτσι όπως έχει γίνει πλέον και σε πρόσφατες δηλώσεις του, είπε: «Τα τελευταία δύο χρόνια λέω συνεχώς τα ίδια. Τα σημερινά αυτοκίνητα είναι λιγότερο ελκυστικά. Σου δίνουν το συναίσθημα του φυσιολογικού, δεν είναι το ίδιο με τη Formula 1 πριν από δέκα χρόνια. 

Δεν έχεις πλέον το συναίσθημα του "ουάου", ή να λες "δεν μπορώ να πιστέψω πόσο γρήγορα πήρα τη στροφή, είναι απίστευτο το πόσο γρήγορο είναι το αυτοκίνητο". Δεν υπάρχει αυτό τώρα. Τα μονοθέσια είναι σαν τα απλά αυτοκίνητα, πιο βαρετά. Σήμερα πρέπει να κάνουμε οικονομία στα λάστιχα, στο καύσιμο και αυτό είναι ενάντια στη φιλοσοφία του οδηγού, που πρέπει να πιέσει στο μάξιμουμ. Τα επόμενα χρόνια τα μονοθέσια θα είναι πιο γρήγορα και ελπίζω η Formula 1 να γίνει ξανά ελκυστική για τον οδηγό. 

Αν συνεχίσει να είναι η Formula 1 της οικονομίας και όχι εκείνη της επίθεσης, τότε θα το σκεφτώ αν θα συνεχίσω ή όχι. Όχι γιατί σκέφτομαι να αποσυρθώ. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που θέλω να κάνω. Οι κανόνες έχουν ρόλο-κλειδί. Αν τα αυτοκίνητα σε ενθουσιάζουν στην οδήγηση και σε αφήνουν με το αίσθημα της έκπληξης που πάντα χαρακτήριζε τη Formula 1, τότε θα περνάς καλά, ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα. Σε ένα χρόνο θα δούμε που είμαστε και αν θα συνεχίσω, επειδή ίσως βλέπω την ευκαιρία να αφήσω την F1 και μετά να σκεφτώ το τι θα κάνω σπίτι όλη τη μέρα. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε». 

Best of internet