Πέρεζ: «Με... φόντο το βήμα παραπάνω»

Νίκος Τσιώκος
Πέρεζ: «Με... φόντο το βήμα παραπάνω»
Ο Σέρχιο Πέρεζ επανέλαβε την επιθυμία του να παραμείνει στη Force India, ανέβαλε την ανακοίνωση ενόψει 2017 για τη Μαλαισία και τόνισε ότι απλά θέλει να είναι σε θέση, ώστε να βρεθεί στο... μικροσκόπιο των μεγάλων, όταν... αδειάσουν.

Ούτε στη Σιγκαπούρη ανακοίνωσε, τελικά το μέλλον του ο Σέρχιο Πέρεζ. Ο Μεξικανός ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει στη Force India, αν και επανέλαβε την επιθυμία του, σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula1, να παραμείνει στην ομάδα του Σίλβερστοουν.

Μάλιστα, ανέβαλε την ανακοίνωσή του, όσον αφορά το 2017, για τη Μαλαισία, τη στιγμή που στόχος του είναι να βρεθεί σε θέση, ώστε να είναι στο... μικροσκόπιο των μεγάλων, όταν υπάρξει εκεί κάποιο κενό. Επίσης, αναφέρθηκε και στην καλή σχέση που έχει με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Αναλυτικά, τα όσα είπε, μεταξύ άλλων:

Για το ότι στη Μόντσα είπε ότι ήθελε να έχει διευθετήσει το μέλλον του πριν τη Σιγκαπούρη: «Αυτό ήταν το πλάνο μου. Αλλά στη ζωή δεν παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις, ειδικά στη Formula1! Ακόμα δεν υπάρχουν νέα, όμως είμαστε κοντά. Οπότε, το αναβάλουμε για πριν τον επόμενο αγώνα στη Μαλαισία! Τότε θα είμαι σε θέση να ανακοινώσω το μέλλον μου. Τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να στεγνώσει το μελάνι στο συμβόλαιο».

Για το ότι ο Βιτζέι Μαλία θέλει την παραμονή του στη Force India και η Κλερ Γουίλιαμς τον βλέπει ως μία σημαντική προσθήκη στην ομάδα της: «Πρώτα απ' όλα είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι μέλος της Force India. Είναι εκπληκτικό ό,τι έχουμε πετύχει τα τρία τελευταία χρόνια. Πιστεύω στις απόψεις της ομάδας. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ και δεν είναι μυστικό ότι θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου με αυτή την ομάδα. Όσο για τη Williams, εκτιμώ το ενδιαφέρον. Δε γνωρίζω καλά αυτή την ομάδα, όμως είχαν πολλές επιτυχίες στο παρελθόν. Είμαι κολακευμένος που με τσεκάρουν».

Για τα κριτήρια που κοιτάζει, όταν επιλέγει μία ομάδα: «Πάντα τα τσεκάρεις όλα. Είναι η καριέρα σου και δε θες να την καταστρέψεις. Επίσης, πρέπει να έχεις ένα σενάριο για το μέλλον και όχι μόνο να σκέφτεσαι τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια. Η σταθερότητα είναι το σημαντικό. Γι' αυτό είναι καλύτερα να τα έχεις όλα αυτά κατά νου πριν βάλεις το όνομά σου σε κάποιο συμβόλαιο».

Για τα κριτήρια από τα προαναφερθέντα, που δε θα είχε βάση στην επιλογή του: «Ας ρίξουμε μία πρώτη ματιά σε αυτά, με τα οποία δε θα μπορούσα να ζήσω: οι καλοί άνθρωποι στην ομάδα. Οι άνθρωποι κάνουν την επιτυχία. Ξοδεύεις πολύ χρόνο μαζί τους, οπότε πρέπει να είναι καλή η χημεία. Το τελευταίο πράγμα στη λίστα μου με τα σημαντικά κριτήρια θα ήταν τα χρήματα, που κάπως μπορείς να τα διαχειριστείς».

Για την επιρροή που έχει από τους υποστηρικτές του σε αυτή την απόφαση: «Έχω καλή επιρροή στο να φτιάχνω τη μοίρα μου επειδή εγώ είμαι αυτός που κάθεται στο μονοθέσιο. Όμως, είμαι τυχερός που έχω τόσο μεγάλη στήριξη από τους χορηγούς μου και αποφασίζουμε μαζί τι συμφωνία μπορεί να γίνει».

Για το αν είναι σημαντική για τον ίδιο να έχει σταθερότητα και συνέχεια: «Ναι, είμαι ο ''τύπος της συνέχειας''. Δε μου αρέσει να αλλάζω κόκπιτ κάθε δεύτερη χρονιά. Το είχα αυτό στο παρελθόν, αλλά ευχαριστώ δε θα πάρω. Μου αρέσει να χτίζω την ομάδα γύρω από μένα και να επιτυγχάνουμε μαζί».

Για τις φιλοδοξίες του: «Θέλω να μπω σε μία θέση, ώστε να κάνω το βήμα παραπάνω, όταν θα υπάρξει διαθέσιμη θέση σε κορυφαία ομάδα, να είμαι στο... ραντάρ τους».

Για το ότι είναι ένα από τα καλύτερα δίδυμα με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ, αλλά δε βρίσκονται σε μονοθέσιο για νίκες: «Αμφότεροι γνωρίζουμε ότι όλα έχουν να κάνουν με την υπομονή και να παίρνουμε το μέγιστο από αυτό που έχουμε τώρα και έτσι κάνουμε».

Για το τι εκτιμά στον ομόσταυλό του: «Έχει να κάνει περισσότερο με τον σεβασμό. Τα πάμε καλά και πιέζουμε ο ένας τον άλλον πάρα πολύ. Είναι καλό και για τους δυο μας να έχουμε αυτόν τον υγιή ανταγωνισμό. Ποτέ δεν μπορείς να χαλαρώσεις, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ανθρώπινη πλευρά. Στα τρία χρόνια που είμαστε μαζί ποτέ δεν είχαμε προβλήματα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!