Γκάφα με υπεύθυνο πίστας στη Σιγκαπούρη (vid)

Νίκος Τσιώκος
Γκάφα με υπεύθυνο πίστας στη Σιγκαπούρη (vid)
Ένας από τους υπεύθυνους της πίστας ή αλλιώς marshal στη Σιγκαπούρη έκανε γκάφα και έτρεξε στην πίστα να απομακρύνει συντρίμμια, ενώ πλησίαζαν τα μονοθέσια με μεγάλη ταχύτητα.

Κάτι επικίνδυνο συνέβη στον αγώνα της Σιγκαπούρης. Με την επανεκκίνηση του αγώνα, ένας υπεύθυνος της πίστας ή αλλιώς marshal μπήκε για να απομακρύνει συντρίμμια που υπήρχαν στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Ωστόσο, όταν είδε τα μονοθέσια να έρχονται με 300 και... βάλε χλμ./ώρα, έτρεξε για να βγει εκτός σιρκουί και να μην έχουμε κάποιο ατύχημα.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και τη διοίκηση της Formula1, ο εν λόγω άνδρας δεν ακολούθησε τη διαδικασία που προβλέπεται, ώστε να έχουμε αυτό το συμβάν, ευτυχώς δίχως να υπάρξουν θύματα. «Το παίρνουμε πολύ σοβαρά αυτό.

Δεν προσπαθούμε να κατηγορήσουμε έναν άνθρωπο. Θα γίνει ό,τι πρέπει για να σιγουρέψουμε ότι αυτό δε θα συμβεί ξανά», ανέφερε στο Autosport εκπρόσωπος της FIA. Για το εν λόγω περιστατικό μίλησαν και οι Τότο Βολφ, Νίκο Ρόσμπεργκ. «Ήταν πολύ επικίνδυνο.

Αλλά πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον έλεγχο αγώνα επειδή επανεκκίνησαν τον αγώνα αρκετά γρήγορα. Αυτό τους ζητήσαμε, ώστε να μην ξοδέψουμε ατελείωτο χρόνο πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Συμβαίνουν αυτά και είμαι χαρούμενος που δεν τραυματίστηκε κανείς», είπε το αφεντικό της Mercedes.

«Δεν ήταν ωραία εμπειρία να βλέπω κάποιον να τρέχει στην πίστα, όταν εγώ πλησίαζα με 300 χλμ./ώρα. Γι' αυτό οδήγησα με ασφάλεια, όμως ήταν επικίνδυνη στιγμή διότι δε νομίζω ότι μας είδε να ερχόμαστε. Έχασα λίγο χρόνο εκεί», δήλωσε ο Ρόσμπεργκ, που ήταν πρώτος και κατευθυνόταν στο σημείο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!