Κάρεϊ: «Δε γίνεται να υπάρχει δικτατορία στη Formula1»

Κάρεϊ: «Δε γίνεται να υπάρχει δικτατορία στη Formula1»

Κάρεϊ: «Δε γίνεται να υπάρχει δικτατορία στη Formula1»

Ο Τσέις Κάρεϊ προανήγγειλε αλλαγές στη Formula1 τονίζοντας ότι δε γίνεται να υπάρχει δικτατορία στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ παγκοσμίως.

Το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης παρακολούθησε από κοντά το νέο αφεντικό της Formula1, ο Τσέις Κάρει. Ο Αμερικανός, μάλιστα, κάθισε μαζί με τον Μπέρνι Έκλεστοουν, ενώ προανήγγειλε αλλαγές στο σπορ σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα αυτού.

Μάλιστα, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δε γίνεται να υπάρχει δικτατορία δείχνοντας την προθυμία να βάλει τέλος στο... one-man show του 85χρονου, όσον αφορά το στιλ διαχείρισης των εμπορικών δικαιωμάτων της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Δεν μπορεί να είναι όλοι χαρούμενοι κάθε φορά, όμως πρέπει να καταλάβεις τι θέλουν όλοι και μετά να βρεις τον δρόμο. Αυτό δεν είναι έργο μιας επιτροπής, καθώς αυτή τείνει να γίνει γραφειοκρατική, αλλά επίσης δε γίνεται να υπάρχει δικτατορία, ακόμα κι αν την έχουν συνηθίσει.

Χρειάζεται ηγεσία και αυτό σημαίνει ότι δημιουργείς ένα όραμα για να πετύχεις τους στόχους για το μέλλον. Οι πετυχημένες επιχειρήσεις χτίζονται με πετυχημένη ηγεσία που κατανοεί τι θέλει η κάθε πλευρά. Πρέπει να συμβιβάζονται.

Ο Μπέρνι (Έκλεστοουν) είναι ο διευθύνων σύμβουλος, οπότε θα ηγηθεί κι εγώ θα δουλέψω μαζί του για ένα είδος στρατηγικού πλάνου, όσον αφορά το πού θέλουμε να φτάσουμε. Είχε τεράστια επιτυχία, ο κόσμος τον θαυμάζει για την επιχείρηση που έχει φτιάξει.

Όμως, και πάλι πιστεύω πως μπορούμε να πάμε τη Formula1 σ' ένα άλλο επίπεδο», είπε, αρχικά. Στη συνέχεια, έκανε λόγο για περισσότερους αγώνες στη χώρα του σε πόλεις, όπως το Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι. «Ξεκάθαρα έχουμε ένα πλάνο να εξελίξουμε την Αμερική και να είμαστε στην κατάλληλη αγορά.

Όπως είπα, υπάρχει ανεκμετάλλευτο κοινό στις ΗΠΑ. Η Formula1 είναι μεγάλη εταιρεία και αυτό για μένα σημαίνει ότι θες να είσαι σε μία τοποθεσία, όπως το Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη ή το Μαΐάμι, στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου».

Best of internet