Επιστροφή Χέιντεν στο Moto GP

Επιστροφή Χέιντεν στο Moto GP

Ο Νίκι Χέιντεν επιστρέφει στο Moto GP για να αντικαταστήσει τον τραυματία Τζακ Μίλερ στην Αραγονία. «Ευκαιρία να διασκεδάσω, αλλά δεν πρόκειται για βόλτα στο πάρκο», δήλωσε ο Αμερικανός.

Επιστροφή Χέιντεν στο Moto GP

Μόλις λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του, ο Νίκι Χέιντεν επιστρέφει, έστω και για λίγο στο Moto GP. Ο Αμερικανός συμμετέχει φέτος στα Superbikes με την Ten Kate Racing Honda και στην Αραγονία θα τον δούμε ξανά στην κορυφαία κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλέτας.

Ο λόγος είναι ότι δέχτηκε την πρόσκληση της Estrella Galicia 0,0 Marc VDS να αντικαταστήσει τον Τζακ Μίλερ, ο οποίος ακόμα αναρρώνει από τον τραυματισμό του στην Αυστρία. «Πρώτα απ' όλα, θέλω να ευχηθώ στον Τζακ (Μίλερ) ταχεία ανάρρωση. Είναι φίλος μου και ένας αναβάτης που πιστεύω πολύ.

Ελπίζω να γίνει ξανά υγιής το συντομότερο δυνατόν για να δείξει το υλικό που όλοι ξέρουμε ότι διαθέτει. Απλά πρέπει να βάζει σωστά το σώμα του για να έχει και καλή απόδοση. Είναι μία ασυνήθιστη εμπειρία για μένα επειδή ποτέ πριν δεν ήμουν αναπληρωματικός.

Αλλά έχω καλή σχέση με τη Honda και όταν ήρθε η ιδέα, ο Τεν Κάτε (ο Ρόναλντ Τεν Κάτε είναι επικεφαλής της δικής του ομάδας στα Superbikes, με την οποία συμμετέχει ο Χέιντεν) μου έδωσε την ευλογία του και θα είναι ωραίο να βοηθήσω μίλα άλλη ομάδα της Honda. Για μένα είναι μία ευκαιρία να διασκεδάσω.

Σίγουρα θα έβλεπα τον αγώνα στην τηλεόραση, οπότε μπορώ επίσης να κάνω επίδειξη και να διασκεδάσω. Ξέρω ότι στο Moto GP δεν είναι πάντα εύκολο να διασκεδάσεις επειδή το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, όμως έχω πολλά να μάθω και δε θα είναι μία βόλτα στο πάρκο!

Δεν έχω οδηγήσει τη μοτοσικλέτα και υπάρχουν διάφορα ελαστικά και ηλεκτρονικά, αλλά έχω πολλή εμπειρία και παίρνω άλλη μία ευκαιρία στο Moto GP, που είναι ωραίο για μένα προσωπικά. Θέλω να ευχαριστήσω την Estrella Galicia 0,0 Marc VDS για την ευκαιρία, τον Τεν Κάτε και τους χορηγούς μου, που όλοι το έκαναν αυτό πραγματικότητα, θα προσπαθήσω να τους κάνω όλους υπερήφανους», είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006.

«Θα προτιμούσαμε να έχουμε τον Τζακ στην Αραγονία, αλλά οι αγώνες σταματάνε στη θεραπεία των δύο καταγμάτων στο χέρι του. Κάνει αίσθηση να βρίσκεται εκτός, ώστε να ανακάμψει για τους τρεις υπερθαλάσσιους αγώνες (Ιαπωνία, Αυστραλία, Μαλαισία), ενός εκ των οποίων είναι στο... σπίτι του στην Αυστραλία.

Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Νίκι (Χέιντεν) στην ομάδα και θέλω να ευχαριστήσω τη Honda και τον Τεν Κάτε που τον άφησε να τρέξει αυτό το Σαββατοκύριακο. Ως πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο Moto GP φέρνει μαζί του πλούσια εμπειρία για τη Honda, που θα είναι σημαντική, με δεδομένο ότι θα έχει να αντιμετωπίσει και να μάθει μία νέα μοτοσικλέτα, νέα ελαστικά και νέα ηλεκτρονικά.

Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει καλή δουλειά για μας. Ο Τίτο (Ραμπάτ) είχε δυσκολίες στο Σαν Μαρίνο, αλλά η ελαστικότητά του είναι ένα από τα πιο δυνατά του σημεία και περιμένω να επανέλθει και να συνεχίσει τη βελτίωση σε μία πίστα που είχε μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν», είπε, από τη μεριά του, ο επικεφαλής της ομάδας, Μίκαελ Μπαρτόλεμι.

Best of internet