Νίκη για τον Ντέϊβις στο Lausitzring

Γιώργος Βαρίνος
Νίκη για τον Ντέϊβις στο Lausitzring
Ο Τσαζ Ντέϊβις κατάφερε να πάρει την 5η φετινή του νίκη, με το Πρωτάθλημα να παίρνει φωτιά καθώς ο Τζόναθαν Ρία έπεσε και ο Τομ Σάϊξ τερμάτισε δεύτερος!

Στην πίστα του Lausitzring συνεχίστηκε το πρωτάθλημα SBK-Motul. Εξαιρετικός ήταν ο Τσαζ Ντέϊβις από την pole position, καθώς ξέφυγε μπροστά και μέσα σε δυο γύρους είχε καταφέρει να κάνει διαφορά 2δ από τον Τομ Σάϊξ πίσω του. Ο Βρετανός συνέχισε αλάνθαστος στον αγώνα και πήρε μια τεράστια νίκη, αφήνοντας τον Σάϊξ δεύτερο με διαφορά πάνω από δέκα δευτερόλεπτα. Με τον Τσαζ Ντέϊβις να είναι άπιαστος, πίσω η μάχη για τον Τίτλο έπαιρνε φωτιά καθώς ο Τζόναθαν Ρία έπεσε στον έκτο γύρο κι ενώ ήταν στην τρίτη θέση λίγο πίσω από τον Τομ Σάϊξ.

Ο Ιρλανδός έπεσε στα φρένα και παρά το ότι κατάφερε να σηκώσει την πληγωμένη μοτοσυκλέτα του, δεν μπορούσε να συνεχίσει επιστρέφοντας στα pits φανερά απογοητευμένος. Ο Τομ Σάϊξ κατάφερε στο τέλος να αποκρούσει μια τελευταία επίθεση από τον Νίκι Χέιντεν και πήρε αυτός τους 20β, μειώνοντας τη διαφορά του από τον Τζόναθαν Ρία στη βαθμολογία στους 26 βαθμούς! Ο Νίκι Χέιντεν ανέβηκε στην τρίτη θέση στον έβδομο γύρο του αγώνα, όταν ο Λορένζο Σαβαντόρι έπεσε μπροστά του. Ευνοημένος και ο Γιόρδι Τόρες που πήρε την 4η θέση. Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Λίον Κάμιερ που μπήκε στην πεντάδα, ενώ πιο πίσω ο Βαν Ντερ Μαρκ κράτησε πίσω του τον Νταβίντ Τζουλιάνο στη μάχη για την 6η θέση. Ακόμα πιο πίσω, ο Άλεξ Λόουες - αν κι έχασε την SP2 - κατάφερε να είναι αυτός η καλύτερη Yamaha, με διαφορά όμως 27 δευτερόλεπτα από τον πρώτο που σίγουρα προβληματίζει. Ο Συλβέν Γκουεντολί έκανε τον πρώτο του αγώνα από τον Μάιο και μπήκε στη δεκάδα, φέρνοντας τη μοτοσυκλέτα του στην ένατη θέση μπροστά από τον Τσάβι Φόρες.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στην παρακάτω φωτογραφία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!