Τραγικό δυστύχημα στο Ράλλυ ΔΕΘ, ο αγώνας διακόπηκε! (Upd)

Γιώργος Βαρίνος
Τραγικό δυστύχημα στο Ράλλυ ΔΕΘ, ο αγώνας διακόπηκε! (Upd)
Δυστύχημα με έναν νεκρό θεατή σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη διάρκεια του 49ου Ράλι ΔΕΘ, στην παλιά ΕΟ Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου.

Άσχημα παιχνίδι της τύχης επιφύλασσε για έναν θεατή τον Μιχάλη Τεξακαλίδη (επίσης συνοδηγό σε ράλλυ), η παρακολούθηση του 49ου Ράλλυ καθώς οι νικητές του 2015, Φιλιππίδης-Μαχαίρας με Mitsubishi Lancer Evo IX είχαν μια έξοδο στην ειδική διαδρομή μετά το Παλαιόκαστρο. Το αγωνιστικό Mitsubishi Lancer Evo IX έπεσε πάνω σε δέντρο και τραυμάτισε έναν θεατή (παλιό συνοδηγό σε ράλλυ) ο οποίος εξέπνευσε αργότερα. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά και ο συνοδηγός.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 10 πμ το πλήρωμα Φιλιππίδης-Μαχαίρας με Mitsubishi Lancer Evo IX παρέσυρε θεατή και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε δέντρο με συνέπεια να τραυματιστεί και ο συνοδηγός.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου, ενώ ο θεατής κατέληξε. Ο αγώνας διακόπηκε οριστικά και τα αυτοκίνητα επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη.
Όπως τόνισε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Αγωνιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Σταύρος Μαράτος, ο θεατής βρισκόταν στο εξωτερικό μέρος της στροφής, το οποίο είναι και το πλέον επικίνδυνο και σε χαμηλότερο επίπεδο από τον δρόμο. Κατά τον ίδιο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Ράλι ΔΕΘ έχει γίνει εκτεταμένη ενημέρωση για τα σημεία που είναι ασφαλή για την παρακολούθηση των αγώνων.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου.

Πηγή: http://www.voria.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!