Στην ανάρτηση το πρόβλημα του Φέτελ

Νίκος Τσιώκος
Στην ανάρτηση το πρόβλημα του Φέτελ
Στην ανάρτηση ήταν το πρόβλημα του Σεμπάστιαν Φέτελ, το οποίο τον οδήγησε σε αποκλεισμό από το Q1 και εκκίνηση από την τελευταία θέση στον αγώνα της Σιγκαπούρης. «Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο Γερμανός.

Ένα πρόβλημα στην πίσω ανάρτηση ήταν, τελικά, ο λόγος, που ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε κακούς χρόνους στην πρώτη περίοδο των κατατακτηρίων δοκιμών της Σιγκαπούρης, ώστε να επιστρέψει στα πιτς και να εγκαταλείψει από νωρίς την προσπάθειά του.

Ο Γερμανός τόνισε ότι έσπασε η αντιστρεπτική δοκός, που είναι μέρος της ανάρτησης και βοηθάει στη σταθερότητα ενός αυτοκινήτου, ιδίως στις στροφές. Επίσης, ξεκαθάρισε πως πρέπει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι θα εκκινήσει από την τελευταία θέση, να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στον αγώνα και να δει τι θα κάνει με τη στρατηγική, η οποία θα παίξει μεγάλο ρόλο.

«Αρχικά, νόμιζα ότι το πρόβλημα είναι μπροστά, αλλά μετά είδα πως είναι πίσω. Ήταν προφανές ότι με τρεις τροχούς δε θα λειτουργούσε. Φαίνεται ότι έσπασε η αντιστρεπτική δοκός (μέρος της ανάρτησης για τη σταθερότητα ενός οχήματος, ειδικά στις στροφές). Δεν υπήρχε χρόνος να το φτιάξουμε.

Ήθελα να μπω στα πιτς, αλλά μετά αποφασίσαμε να μείνουμε στην πίστα και μετά στα πιτς επειδή δεν υπήρχε ελπίδα. Δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι, όμως δεν υπήρχε περίπτωση μέσα σε τρία ή τέσσερα λεπτά να φτιάξουμε το πρόβλημα. Θα δούμε τι θα συμβεί αύριο, είναι μεγάλος ο αγώνας.

Μπορούμε και πάλι να επανέλθουμε με πολλά ελαστικά, οπότε ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τη στρατηγική. Δεν είναι το ιδανικό (αποτέλεσμα), αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Είναι ενοχλητικό και απογοητευτικό, αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να κάνουμε το καλύτερο αύριο», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!