Πόσο «έπιασε» το τελευταίο Mitsubishi Evo;

Πέτρος Πιτσίνης
Πόσο «έπιασε» το τελευταίο Mitsubishi Evo;
Πριν από μερικές ημέρες, η τελευταία μονάδα παραγωγής του σπορ μοντέλου της Mitsubishi βγήκε σε δημοπρασία, με τα κέρδη να μοιράζονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Η Mitsubishi για να «αποχαιρετίσει» το Lancer Evolution έβγαλε μια συλλεκτική ειδική έκδοση στο τέλος της καριέρας του. Το... τελευταίο των τελευταίων μονάδων (αριθμός 1.600 από τα 1.600 αντίτυπα) βγήκε σε δημοπρασία και κατάφερε να πιάσει 76.400 δολάρια (68.470€)!

Όλα τα λεφτά μοιράστηκαν σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις των ΗΠΑ, με το συγκεκριμένο Evo να προσφέρει 230.000 μερίδες φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Mitsubishi στις ΗΠΑ, είπε: «Είμαστε πραγματικά έκπληκτοι που βλέπουμε το τελευταίο Evolution να προκαλεί τόσο ενδιαφέρον και να επιτυγχάνει μια τόσο υψηλή τιμή.

Είναι το τέλος που αρμόζει στο όνομα Evolution». Κάτω από το καπό του τελευταίου μοντέλου, βρίσκεται ο τετρακύλινδρος τούρμπο των 2.0 λίτρων που γνωρίζουμε και από τα άλλα Evo X. Με 305 ίππους, την τετρακίνηση S-AWC (Super All Wheel Control) και το χειροκίνητο σασμάν των πέντε σχέσεων έχει εξαιρετικές επιδόσεις, ενώ έχει βελτιωθεί στον τομέα του στησίματος με αμορτισέρ της Bilstein και ελατήρια της Eibach. Τέλος, οι εμπρός διπίστονες δαγκάνες των φρένων, προέρχονται από τη Brembo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!