Μισός αιώνας ζωής για την Toyota Corolla!

Πέτρος Πιτσίνης
Μισός αιώνας ζωής για την Toyota Corolla!
Τα 50 κεράκια έβαλε φέτος στην... τούρτα της η δημοφιλής Corolla, με τα συγκεκριμένα γενέθλια να είναι πολύ σημαντικά για την Ιαπωνική μάρκα!

Ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα όλων των εποχών είναι η Toyota Corolla και φέτος γίνεται 50 ετών, ύστερα από μια λαμπρή εμπορική πορεία. Το όνομα αυτό ακούστηκε για πρώτη φορά το 1966 και γρήγορα έγινε... ανάρπαστη τόσο στην εγχώρια αγορά (Ιαπωνία) όσο και στο εξωτερικό.

Στην Ευρώπη, ήρθε το 1967 ενώ στις ΗΠΑ ταξίδεψε ένα χρόνο μετά, το 1968. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τεράστιας ζήτησης που υπάρχει μέχρι και σήμερα είναι ότι η Corolla κατασκευάζεται σε 16 διαφορετικά εργοστάσια στον κόσμο, με τις πωλήσεις όλα αυτά τα χρόνια να προκαλούν... σοκ.

Σε όλο τον κόσμο και μέσα από 11 γενιές, έχουν παραχθεί περισσότερα από 44 εκατομμύρια αντίτυπα! Έτσι, δεν είναι δύσκολο να υπολογίσουμε πως ένα στα πέντε αυτοκίνητα Toyota πάνω στη Γη είναι μια Corolla! Τέλος, το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το δεύτερο πιο παλιό στην γκάμα της Ιαπωνικής φίρμας, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, καθώς την πρωτιά «κλέβει» το Land Cruiser.

Επίσης, ελάχιστα είναι τα μοντέλα άλλων κατασκευαστών που είναι παλαιότερα από το Corolla και συνεχίζουν να πωλούνται μέχρι και σήμερα, αφού αυτά μπορούν να μετρηθούν στα... δάχτυλα. Στο σύνολό τους είναι οκτώ και πρόκειται για τα Chevrolet Suburban, Chevrolet Corvette, Ford F-Series, Ford Mustang, Mercedes SL, Porsche 911 και το Land Cruiser που αναφέρεται παραπάνω.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!