Στο φως το νέο Honda Civic!

Πέτρος Πιτσίνης
Στο φως το νέο Honda Civic!
Η Ευρωπαϊκή έκδοση του δημοφιλούς Ιαπωνικού μικρομεσαίου μοντέλου είναι γεγονός και έρχεται με πολλές διαφορές από την απερχόμενη γενιά του!

Με λιγότερες από δύο εβδομάδες να απομένουν για την έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, η Honda έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του νέου Civic που προορίζεται για τις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Οι κομψές και δυναμικές του γραμμές το κάνουν αμέσως μια ιδιαίτερη πρόταση στη μικρομεσαία κατηγορία και πλέον οι δύο πίσω πόρτες του χάτσμπακ μοντέλου δεν έχουν «κρυμμένη» χειρολαβή.

Η εμπρός μάσκα εναρμονίζεται πλήρως με τη σχεδιαστική γλώσσα της Honda και έχει στοιχεία που παραπέμπουν στα νέα HR-V και CR-V, ενώ στο πίσω μέρος η σχεδίαση συνεχίζει να εκπέμπει δυναμισμό. Στο εσωτερικό, οι διαφορές είναι και πάλι πολλές και κανείς δεν θα δυσκολευτεί να το ξεχωρίσει με το σημερινό. Νέο τιμόνι, ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα που φιλοξενεί μια μεγάλη οθόνη αφής, διαφορετικός πίνακας οργάνων και κατάργηση του άνω «διαζώματος» οθονών που υπήρχε.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το σύστημα πολυμέσων υποστηρίζει το Android Auto και το Apple CarPlay, ενώ στην κορυφαία έκδοση το ηχοσύστημα είναι κορυφαίας απόδοσης με έντεκα ηχεία! Σε ο,τι αφορά τους χώρους για τους επιβάτες, περιμένουμε να έχουν αυξηθεί αρκετά και αυτός είναι και ο ισχυρισμός της Honda. Με μεγαλύτερο μήκος (4.497 χιλιοστά), αλλά και φάρδος (1.800 χιλιοστά), ο «αέρας» για τα πόδια και τους ώμους έχει επωφεληθεί, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 478 λίτρων και είναι ένας από τους κορυφαίους στην κατηγορία. Το μεταξόνιο έχει επίσης αυξηθεί κατά 30 χιλιοστά, όμως το βάρος είναι μικρότερο κατά 16 κιλά από το σημερινό Civic.

Οι κινητήρες που θα εφοδιάζεται ξεκινούν από ένα τρικύλινδρο σύνολο βενζίνης του ενός λίτρου, το οποίο με τη βοήθεια ενός τούρμπο αποδίδει 127 ίππους. Πιο ψηλά, υπάρχει και ένα ακόμη μοτέρ με το ίδιο καύσιμο και έχει χωρητικότητα 1.5 λίτρα. Αυτό αποδίδει 180 άλογα και στέλνει την ισχύ στους εμπρός τροχούς (όπως και το μικρότερο μοτέρ), μέσω ενός χειροκίνητου σασμάν των έξι σχέσεων ή προαιρετικά, ενός αυτόματου CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων). Αργότερα, θα προστεθεί στην γκάμα μια ανανεωμένη εκδοχή του σημερινού ντίζελ κινητήρα με τους 120 ίππους. Ακόμη περισσότερα για το νέο Honda Civic θα ξέρουμε με την παρουσίαση του αυτοκινήτου, στην έκθεση του Παρισιού!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!