Μπουέμι: «Σοκ για τους νέους τα μονοθέσια του 2017»

Νίκος Τσιώκος
Μπουέμι: «Σοκ για τους νέους τα μονοθέσια του 2017»
Ο Σεμπάστιαν Μπουέμι πιστεύει ότι τα μονοθέσια του 2017 ίσως να προκαλέσουν σοκ στους νέους οδηγούς λόγω της μεγαλύτερης ταχύτητάς τους.

Στις αλλαγές των κανονισμών στη Formula1 το 2017 στάθηκε ο Σεμπάστιαν Μπουέμι, ο οποίος έτρεξε για τρία χρόνια στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τρία χρόνια με την Toro Rosso.

Ο Ελβετός πιστεύει ότι τα νέα μονοθέσια ίσως να σοκάρουν τους νέους οδηγούς επειδή θα είναι πολύ πιο γρήγορα από τα φετινά. «Τα μονοθέσια θα γίνουν πολύ πιο γρήγορα. Πιστεύω ότι και πάλι θα γίνουν πολύ δύσκολα στην οδήγηση. Ως νέος οδηγός θα φοβάσαι κιόλας να μπεις.

Από πλευράς θεάματος δεν μπορώ να πω. Θα είναι πιο γρήγορα στις στροφές, πιο αργά στις ευθείες, οπότε είναι δύσκολο να πω αν θα έχουμε περισσότερες προσπεράσεις. Όμως, θα είναι μεγάλη πρόκληση και έτσι υποτίθεται ότι θα είναι η Formula1. Θα είναι εντάξει για τα παιδιά που είναι ήδη στη Formula1 εδώ και χρόνια, αλλά για τους νέους μπορεί να είναι σοκ.

Φυσικά θα είναι δύσκολο και αυτό δεν ήταν θέμα στις τρεις ή τέσσερις τελευταίες σεζόν. Πιστεύω ότι θα είναι καλά, περισσότερα G, περισσότερη ταχύτητα στις στροφές, όλα καλά. Οι ομάδες θα πρέπει να προσαρμοστούν γρήγορα διότι αυτό ίσως αλλάξει τον σχηματισμό του γκριντ», ήταν η εκτίμηση του νυν πιλότου της Formula E και της Renault e.dams.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!