Αλόνσο: «Ο Έκλεστοουν είναι η Formula1»

Νίκος Τσιώκος
Αλόνσο: «Ο Έκλεστοουν είναι η Formula1»
Ο Φερνάντο Αλόνσο αναφέρθηκε στην αλλαγή ιδιοκτησίας στη Formula1 και τόνισε πως ο Μπέρνι Έκλεστοουν είναι το άθλημα με αυτή την ονομασία.

Στην αλλαγή ιδιοκτησίας στη Formula1 αναφέρθηκε ο Φερνάντο Αλόνσο από τη Μαρίνα Μπέι, όπου βρίσκεται για το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης. Ο Ισπανός τόνισε ότι ο Μπέρνι Έκλεστοουν είναι όλο το σπορ και πως θα είναι δύσκολο χωρίς αυτόν εκφράζοντας την επιθυμία του να παραμείνει. «Είναι η Formula1.

Είναι δύσκολο να δούμε τη Formula1 χωρίς τον Μπέρνι (Έκλεστοουν). Ελπίζω να μείνει και να τον βλέπουμε κάθε Σαββατοκύριακο, όπως κάνουμε τα τελευταία 16-17 χρόνια. Είναι έμπειρος και η γνώση του θα είναι σημαντική για όποια απόφαση κι αν πάρει η Formula1 στο μέλλον», είπε ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ωστόσο, μίλησε με καλά λόγια και για τη Liberty Media, που ανέλαβε τα ηνία. «Νομίζω ότι είναι καλό (που μπαίνουν στο άθλημα). Έχουν καλή εμπειρία, το άθλημα στην Αμερική είναι αρκετά δημοφιλές. Δείχνουν ότι θέλουν να δώσουν αρκετά καλή κάλυψη στου τηλεθεατές και στους φαν που είναι κοντά στο σπορ.

Ό,τι προέρχεται από τον αμερικάνικο αθλητισμό είναι ελκυστικό. Η άποψή τους και οι ιδέες τους θα είναι ευπρόσδεκτες στο άθλημά μας και βλέπω ένα καλό μέλλον για τη Formula1. Ελπίζουμε όλοι για το καλύτερο και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε», πρόσθεσε ο πιλότος της McLaren.

Όσο για το αν θα πρέπει να έχουμε συνάντηση της Ένωσης των Οδηγών (Grand Prix Drivers Association) με τους Αμερικάνους, απάντησε ότι αυτή θα υπάρξει αργά ή γρήγορα. «Ναι, θα το θέλαμε. Θα το κάνουμε σίγουρα, αν και η GPDA είναι μόνο για την ασφάλεια. Είναι κάτι διαφορετικό, οπότε ας πούμε ότι οι οδηγοί θα συναντήσουμε αργά ή γρήγορα τους νέους ιδιοκτήτες».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!