To... θηριώδες Renault Clio RS μπαίνει στην παραγωγή;

Πέτρος Πιτσίνης
To... θηριώδες Renault Clio RS μπαίνει στην παραγωγή;
Πρόσφατα, η Renault μας έδειξε ένα Clio με το δίλιτρο μοτέρ των 275 ίππων από το Megane RS και τώρα, δείχνει να το δοκιμάζει για να το διαθέσει στην αγορά!

Η... τρέλα της Renault είναι γνωστή και παραδείγματα όπως το Clio V6 ή το Renault 5 Turbo το επιβεβαιώνουν. Τώρα, για να γιορτάσει τα 40 χρόνια του τμήματος RenaultSport παρουσίασε ένα Clio τέταρτης γενιάς με το μοτέρ από το Megane, το οποίο αποδίδει 275 ίππους από τα 2.0 λίτρα.

Εκτός από αυτό, στο μικρό αμάξωμα του Clio «σφήνωσαν» και το εξάρι σασμάν που συνόδευε το σπορ Γαλλικό μικρομεσαίο και ενώ λεγόταν ότι θα παραμείνει ένα πρωτότυπο, το πρότζεκτ δείχνει να παίρνει... σάρκα και οστά και να βγαίνει στην παραγωγή. Θα πρέπει να θυμίσουμε και ότι οι μηχανικοί αναγκάστηκαν να κάνουν τροποποιήσεις στο αμάξωμα ώστε να χωρέσουν τα μηχανικά μέρη του Megane και ακόμη και το φάρδος έχει μεγαλώσει.

Εννοείται πως η ανάρτηση και τα φρένα έχουν δεχθεί ειδικές περιποιήσεις και δεν είναι αυτά που εφοδιάζουν το «απλό» Clio RS, ενώ ακόμη και οι άξονες είναι διαφορετικοί. Η λογική πάντως λέει ότι το RS 16 αν βγει στην παραγωγή θα είναι σε περιορισμένα κομμάτια, τα οποία υπολογίζονται να είναι περίπου 500. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι το μοντέλο είναι ένα εξαιρετικά ειδικό αυτοκίνητο για να μπει σε μαζική παραγωγή και επιπλέον υπολογίζεται πως θα είναι και ακριβό (για τα δεδομένα των σουπερμίνι και όχι για τις προδιαγραφές του) καθώς η τιμή του μάλλον θα ξεπεράσει τα 40.000 Ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!