Κούκλα η Mercedes-AMG GT Roadster (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Κούκλα η Mercedes-AMG GT Roadster (pics)
Το ανοιχτό μοντέλο της σειράς AMG GT παρουσιάστηκε και είναι ακόμη πιο όμορφο από ότι περιμέναμε, ενώ έρχεται και με ισχυρότερα μοτέρ!

Η Mercedes-AMG παρουσίασε την ανοικτή εκδοχή της GT πριν από το προγραμματισμένο επίσημο ντεμπούτο της, καταφέρνοντας να φτιάξει ένα... κομψοτέχνημα. Η GT Roadster και η GT C Roadster είναι οι δύο εκδόσεις που θα διατίθεται, με το μόνο πράγμα που τις διαφοροποιεί να είναι η ισχύς.

Η «μικρή» χρησιμοποιεί τον γνωστό twin turbo V8 των 4.0 λίτρων με 476 ίππους απόδοση ενώ η «μεγάλη» έχει 557 άλογα από το ίδιο μοτέρ. Η ροπή είναι 630 και 680 Nm αντίστοιχα για τις δυο εκδόσεις, ενώ αμφότερες χρησιμοποιούν το εξελιγμένο αεροδυναμικό σύστημα στο εμπρός μέρος που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στην AMG GT R.

Η υφασμάτινη οροφή είναι βεβαίως κορυφαίας ποιότητας, διατίθεται σε τρία χρώματα για να επιλέξει ο υποψήφιος πελάτης και μπορεί να ανοίξει και να κλείσει σε ταχύτητες μέχρι και 50 χλμ./ώρα. Μιλώντας για επιδόσεις, η κορυφαία έκδοση ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα έχει περιοριστεί ηλεκτρονικά στα 316 χλμ./ώρα.

Η μόνη επιλογή που έχει ο αγοραστής στο κομμάτι του κιβωτίου ταχυτήτων είναι το γνωστό αυτόματο επτάρι της φίρμας, με ένα επιπλέον πρόγραμμα οδήγησης που ονομάζεται "Race" έχει ακόμη πιο γρήγορες αλλαγές και προσαρμόζεται πλήρως σε συνθήκες οδήγησης στην πίστα. Ακόμη περισσότερα, θα μάθουμε με την παρουσίαση του αυτοκινήτου στην έκθεση του Παρισιού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!