Επιστρέφει στις διακρίσεις ο Ζανάρντι

Πέτρος Πιτσίνης
Επιστρέφει στις διακρίσεις ο Ζανάρντι
Δεκαπέντε χρόνια μετά το τρομακτικό ατύχημά του στο πρωτάθλημα Champ Car, ο Ιταλός κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη χειροκίνητη ποδηλασία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!

Στα 49 του χρόνια πλέον, ο Άλεξ Ζανάρντι συνεχίζει να διακρίνεται, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Ο Ιταλός αγωνίστηκε στη χειροκίνητη ποδηλασία και για την κάλυψη των 20 χιλιομέτρων διαδρομής με το handcycle του, χρειάστηκε μόλις 23 λεπτά και 36,81 δευτερόλεπτα!

Βεβαίως, αντίστοιχες επιτυχίες είχε και στο Λονδίνο το 2012, όπου και έφυγε από τη διοργάνωση με δύο χρυσά κι ένα ασημένιο. Θυμίζουμε ότι πριν το ατύχημα της 15ης Σεπτεμβρίου του 2001 στο πρωτάθλημα Champ Car, που του στέρησε τα δύο του πόδια (από το γόνατο και κάτω), ο Ζανάρντι είχε τρέξει και σε 41 Γκραν Πρι της Formula 1, με τις Jordan, Minardi, Lotus και Williams.

«Το ατύχημα που είχα εξελίχθηκε με τέτοιο τρόπο, που μου έδωσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στη ζωή μου. Η κατάσταση που βιώνω έχει άμεση σχέση με όλα όσα καταφέρνω σήμερα. Όταν βρίσκεσαι μέσα σε τέτοιες καταστάσεις, αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι τι ακριβώς θες να κάνεις και που θες να πας, ώστε να συγκεντρωθείς σε αυτά που μπορείς να επιτύχεις. Δεν έχει σημασία αν είναι κάτι μικρό ή μεγάλο, βήμα-βήμα μπορείς να το καταφέρεις. Με έχουν ρωτήσει αν θα επέστρεφα στους αγώνες, όμως το σημαντικότερο για εμένα ήταν να μπορώ να αυτοεξυπηρετούμαι, να κάνω μόνος μου την ανάγκη μου. Δεν μπορούσα να το κάνω, ήθελα βοήθεια. Αυτή ήταν η πρώτη μου προτεραιότητα. Με τον καιρό κατάφερα να έχω τον έλεγχο και τη δύναμη που χρειάζεται. Έτσι, απέκτησα και πάλι αυτοπεποίθηση και συγκεντρώθηκα σε άλλα πράγματα, που με έφεραν εδώ» ήταν τα λόγια του Ιταλού. Παρακάτω, ακολουθεί το βίντεο από το ατύχημα του 2001.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!