Η Ford βάζει μια... βρύση στο αυτοκίνητό σας!

Πέτρος Πιτσίνης
Η Ford βάζει μια... βρύση στο αυτοκίνητό σας!
Η Μπλε Οβάλ εταιρεία δεν έχει όρια στην... εφευρετικότητά της και εγκατέστησε μια παροχή νερού μέσα στο αυτοκίνητο, που τροφοδοτείται από το σύστημα κλιματισμού!

Τίποτα δεν πάει χαμένο όταν έχεις Ford, καθώς η εταιρεία αξιοποιεί κάθε τι που αποβάλλει ένα αυτοκίνητο. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ένας μηχανικός της φίρμας εγκατέστησε μια βρύση στην κεντρική κονσόλα ενός Ford, ώστε να υπάρχει άμεση παροχή καθαρού νερού, σε περιοχές όπου αυτό είναι δυσεύρετο. Το σύστημα τροφοδοτείται από τον κλιματισμό και ουσιαστικά παίρνει τα νερά που αποβάλλονται στο οδόστρωμα, όταν το A/C είναι ανοικτό κατά τους θερινούς μήνες.

Βέβαια δεν γνωρίζουμε πόσο λειτουργική είναι η ιδέα καθώς η παροχή θα είναι περιορισμένη, ωστόσο ακόμη κι έτσι, είναι ενδιαφέρουσα! Εκτός από αυτό, αναπτύχθηκε και μια εφαρμογή για smartphone η οποία είναι σε θέση να χειρίζεται βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, κάτι που είναι σίγουρα πρακτικό. Ραδιόφωνο και κλιματισμός μπορούν να ρυθμίζονται εξ αποστάσεως, προς όφελος της εργονομίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!