Tέλος εποχής για το τρίθυρο VW Golf GTi

Πέτρος Πιτσίνης
Tέλος εποχής για το τρίθυρο VW Golf GTi
Στις ΗΠΑ, το «καυτό» Golf θα διατίθεται μόνο ως πεντάθυρο, καθώς αποφάσισαν πως η προσφορά του μοντέλου με δύο πόρτες λιγότερες δεν ωφελεί κάπου.

Μετά από επτά γενιές Volkswagen Golf GTi, η φίρμα «κόβει» την τρίθυρη έκδοση στην αγορά των ΗΠΑ! Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, το πεντάθυρο παραμένει το ίδιο δυναμικό και σπορ, όμως πλεονεκτεί σημαντικά στην πρακτικότητα! Επίσης, προσθέτει χαρακτηριστικά πως οι περισσότεροι αγοραστές του GTi είναι οικογενειάρχες και πάνε παντού μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, συνεπώς είναι ακόμη ένα συν.

Έτσι, προκύπτει το συμπέρασμα ότι με την πάροδο των χρόνων, το κοινό που στοχεύει το Golf GTi δεν είναι ο έφηβος που θέλει ένα σβέλτο πρώτο αυτοκίνητο αλλά ο μεγαλύτερος, που θέλει να «παντρέψει» ένα οικογενειακό και ένα σπορ αυτοκίνητο. Δεν γνωρίζουμε αν αργότερα το ίδιο θα ακολουθηθεί και στην Ευρώπη, όμως είναι πολύ πιθανό, καθώς η Volkswagen ετοιμάζει τέτοιες κινήσεις και θέλει να «περικόψει» την γκάμα ορισμένων μοντέλων. Το ίδιο έχει ακουστεί πως θα ακολουθήσει και η Audi με το A3, καθώς σε λίγο καιρό ίσως είναι διαθέσιμο μόνο σε sportback έκδοση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!