Επιμένει ο Μάρκεζ: «Σωστά τα λάστιχα»

Πέτρος Πιτσίνης
Επιμένει ο Μάρκεζ: «Σωστά τα λάστιχα»
Ο Ισπανός δεν αλλάζει άποψη και τονίζει ότι παρά την έλλειψη ρυθμού που είχε στο Μισάνο και τον εκτός βάθρου τερματισμό, είχε διαλέξει τα σωστά ελαστικά.

Ο Μαρκ Μάρκεζ δεν έχει λόγο να δίνει το 100% σε κάθε αγώνα και δεν ρισκάρει τόσο, οδηγώντας με τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνει «συντήρηση» βαθμών αφού βρίσκεται μπροστά στη βαθμολογία με διαφορά. Στο Μισάνο τερμάτισε τέταρτος και έκανε εντύπωση η επιλογή του στα ελαστικά, αφού φόρεσε το σκληρό εμπρός, σε αντίθεση με τους περισσότερους.

«Έκανα μια εντελώς διαφορετική επιλογή, όμως το βασικό πρόβλημα ήταν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Το νέο λάστιχο που έφερε η Michelin δεν μου έκανε, δεν μπορούσα να το χρησιμοποιήσω. Πάσχιζα, δεν είχα τη δυνατότητα να βρω τη σωστή αίσθηση στις δοκιμές. Το σκληρό ελαστικό ήταν το σωστό για εμένα. Ο ρυθμός μου ήταν πολύ κοντά σε αυτόν που είχα στην τέταρτη περίοδο των δοκιμαστικών, αλλά οι άλλοι ήταν γρηγορότεροι, ειδικά ο Ντάνι (Πεντρόσα). Δεν έκανα τον καλύτερο δυνατό αγώνα. Σε ένα σημείο ήμουν πολύ δυνατός, έπιασα τον Χόρχε (Λορένθο) και έφτασα κοντά στον Βαλεντίνο (Ρόσι), όμως άρχισα να νιώθω πως αν συνέχιζα έτσι, είχα περισσότερες πιθανότητες να πέσω παρά να τελειώσω στο βάθρο» ήταν τα λόγια του Μαρκ Μάρκεζ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!