Μια BMW Z4 από την κόλαση!

Μια BMW Z4 από την κόλαση!

Μια BMW Z4 από την κόλαση!

Με το V10 μοτέρ των 8.3 λίτρων από ένα Dodge Viper, αυτή η Z4 είναι μοναδική στο είδος της και σίγουρα, δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη στον (πάνω) κόσμο! 

Οι εξωφρενικές μετατροπές κινητήρα είναι κάτι που βλέπουμε συχνά στον κόσμο της βελτίωσης, με ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα να είναι αυτή η... κολασμένη BMW Z4 από τη Γερμανία. Το αυτοκίνητο προσφερόταν από το εργοστάσιο με διάφορα μοτέρ, τα οποία ήταν τετρακύλινδρα ή εξακύλινδρα σε σειρά. 

Όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πολύ διαφορετική κατασκευή, καθώς κάτω από το μακρύ καπό του σπορ μοντέλου της BMW, συναντάμε έναν θηριώδη V10 των 8.3 λίτρων, ο οποίος προέρχεται από το Dodge Viper! Το σχετικά χαμηλό βάρος των 1.400 κιλών, μαζί με την ισχύ του κινητήρα, φτιάχνουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό που κόβει την ανάσα. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, αφού το σύνολο αποδίδει 550 ίππους και (κυρίως) 750 Nm ροπής, τα οποία μάλιστα είναι σε μεγάλο ποσοστό διαθέσιμα από το... ρελαντί! 

Εννοείται πως οι βελτιώσεις δεν σταματούν εκεί αφού το... θηρίο θα πρέπει με κάποιο τρόπο να επιβραδύνει, με τη λύση να έρχεται από το Audi R8 που «δάνεισε» τα φρένα του. Τα «δεσίματα» στο σασί είναι το επόμενο στάδιο και τον πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ένα roll cage, το οποίο έχει σφιχταγκαλιάσει το αμάξωμα και προσφέρει υψηλά επίπεδα ακαμψίας ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί η ισχύς. 

Το αγωνιστικό κλίμα ενισχύεται από τα μπάκετ καθίσματα της Sparco και το παντελώς... γδυμένο εσωτερικό, όπου έχουν μείνει μόνο τα απαραίτητα και έχουν εγκατασταθεί ειδικά χειριστήρια (χειρόφρενο, επιλογέας), αλλά και ένα after market τιμόνι. Τα πάνελ των θυρών μαζί με το ταμπλό έχουν αποχωρήσει και βέβαια, ένα σύστημα πυρόσβεσης ανήκει στον... εξοπλισμό ασφαλείας.Αν σας... άνοιξε η όρεξη θα πρέπει να πούμε πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πωλείται, έναντι 49.500€ και βρίσκεται στη Γερμανία! 

Best of internet