Έκλεστοουν: «Κορυφαίος όλων ο Προστ»

Νίκος Τσιώκος
Έκλεστοουν: «Κορυφαίος όλων ο Προστ»
Ο Μπέρνι Έκλεστοουν χαρακτήρισε κορυφαίο όλων των εποχών στη Formula1 τον Αλέν Προστ επειδή δεν είχε ποτέ βοήθεια από κανέναν. Για τη μάχη των Mercedes και τον Ντόναλντ Τραμπ μίλησε ο 85χρονος.

Συνέντευξη στο Top Gear και στον Έντι Τζόρνταν παραχώρησε ο Μπέρνι Έκλεστοουν, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη μάχη των Λιούις Χάμιλτον, Νίκο Ρόσμπεργκ για τον τίτλο, τον καλύτερο όλων των εποχών στη Formula1, αλλά και τη μάχη που δίνει ο Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο 85χρονος θεωρεί ως... best of the best τον Αλέν Προστ, ενώ ξεκαθάρισε ότι και ο ίδιος θα άφηνε τους οδηγούς της ομάδας του να τρέξουν, αν δεν απειλούταν να χάσει τον τίτλο. Όσο για τον υποψήφιο πρόεδρο της Αμερικής, πιστεύει ότι ενδεχόμενη νίκη του θα κάνει καλό σε όλον τον κόσμο.

Αναλυτικά, ένα απόσπασμα της συνέντευξής του και τα όσα είπε:

Για το ότι η Mercedes τους αφήνει να τρέξουν: «Αυτόν τον καιρό κι εγώ θα τους άφηνα να τρέξουν. Αργότερα στη σεζόν κάποια άλλη ομάδα πήγαινε να πάρει το πρωτάθλημα, τότε θα τους έλεγα ''καλύτερα να το σκεφτείτε και να αφήσετε τον άλλον να πάρει τη νίκη και τους βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση οι δυο τους παίζουν για τον τίτλο, οπότε δεν είναι αυτό το θέμα».

Για το ποιος νιώθει ότι είναι ο καλύτερος που έχει τρέξει στη Formula1: «Θα έλεγα ο Προστ. Ο Μίκαελ (Σουμάχερ) είχε πάντα έναν άλλον οδηγό που τον βοηθούσε. Για ένα διάστημα ήταν το ίδιο και για τον Σένα, ενώ ο Προστ ποτέ δεν είχε αυτή την πολυτέλεια. Πάντα είχε ανταγωνιστές μαζί του, όπως τον Σένα και μερικούς άλλους».

Για τον Ντόναλντ Τραμπ: «Θα ήταν καλό για όλον τον κόσμο, αν κέρδιζε ο Τραμπ. Μία φιλία μεταξύ του Τραμπ και του Βλάντιμιρ Πούτιν θα έκανε καλό παγκοσμίως. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος σε περίπτωση λάθους δε θα το πει και θα βρει μία λύση. Αυτό έκανα κι εγώ. Με τον Πούτιν κάτι θα κάνει, το έχει και θα τα καταφέρει».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!