Κλεφτή ματιά στο SUV της Alfa Romeo

Πέτρος Πιτσίνης
Κλεφτή ματιά στο SUV της Alfa Romeo
Μια πρώτη εικόνα από τη Stelvio έρχεται από ένα επίσημο βίντεο της Alfa Romeo, στο οποίο παρουσιάζεται η γραμμή παραγωγής του μοντέλου!

Η Alfa Romeo ετοιμάζει τη Stelvio και όλοι περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα, μετά από την εντυπωσιακή Giulia. Μέσα από ένα βίντεο που δείχνει το εργοστάσιο στο Κασίνο της Ιταλίας, μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε γρήγορα ένα μοντέλο προπαραγωγής του SUV, αποκαλύπτοντας πως θα μοιάζει αρκετά με το νέο σεντάν της Alfa. Ύστερα από αυτό το... λάθος, το βίντεο «κατέβηκε» από το YouTube και ξανανέβηκε με «κομμένη» τη σκηνή της Stelvio (κεντρική φωτό).

Όπως και να έχει, όλη η... συνομοταξία των μεσαίων πολυτελών SUV (Mercedes GLC, BMW X3/X4, Audi Q5, Porsche Macan, Jaguar F-Pace) θα έχουν να «παίξουν» με έναν υπολογίσιμο αντίπαλο, καθώς σίγουρα οι Ιταλοί δεν θα αφήσουν τα πράγματα στην τύχη τους. Οι κινητήρες, αναμένουμε πως θα είναι παρόμοιοι με αυτούς της Giulia, οπότε σημαίνει πως θα έχουμε μια σειρά από τετρακύλινδρους τούρμπο βενζίνης και μια από 2.2 ισάριθμων κυλίνδρων με τουρμποντίζελ μοτέρ.

Βεβαίως, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας έκδοσης QV με τον 2.9 twin turbo V6 με περισσότερους από 500 ίππους, που κινεί και την αντίστοιχη Giulia. Όπως καταλαβαίνουμε, η Alfa θα λανσάρει τη Stelvio τόσο ως πισωκίνητη, όσο και ως τετρακίνητη, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ένα χειροκίνητο ή ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η επίσημη παρουσίαση του Ιταλικού SUV λέγεται πως θα γίνει στα μέσα του Νοέμβρη, στην έκθεση του Λος Άντζελες, με τις πωλήσεις να ξεκινούν νωρίς τον επόμενο χρόνο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!