Μπάτον: «Μάχη με τη Ferrari στο φινάλε»

Νίκος Τσιώκος
Μπάτον: «Μάχη με τη Ferrari στο φινάλε»
Ο Τζένσον Μπάτον βλέπει μάχη της McLaren με τη Ferrari στο φινάλε της φετινής σεζόν, κάτι που θεωρεί ιδανικό.

Βελτίωση της McLaren και μάχη με τη Ferrari στο τέλος της φετινής σεζόν βλέπει ο Τζένσον Μπάτον. Ο Βρετανός θεωρεί ιδανικό το εν λόγω φινάλε και πιστεύει ότι οι αναβαθμίσεις και η δουλειά μπορούν να φέρουν και άνοδο στην απόδοση. «Πρέπει να έχεις στόχους σε αυτό το άθλημα. Έχουμε έρθει από μία θέση πέρυσι, όπου ήμασταν σε πολύ διαφορετική κατάσταση.

Δεν ήμασταν αξιόπιστοι και δεν είχαμε την ταχύτητα. Κερδίσαμε πολλά τους τελευταίους 12 μήνες και αν δείτε τι έρχεται στο μέλλον, θα παλεύουμε στο τέλος της χρονιάς με ομάδες που είναι από πάνω μας αυτή τη στιγμή. Η Ferrari θα είναι μία από αυτές.

Θα ήταν ένας ωραίος τρόπος να ολοκληρώσουμε τη χρονιά. Θα είναι δύσκολο, δε θα είναι εύκολο, αλλά λατρεύουμε μία πρόκληση. Πάντα θέλουμε περισσότερα, αλλά τα παιδιά κάνουν φανταστική δουλειά φέρνοντας τόσες αναβαθμίσεις. Νιώθω ότι στη Μαλαισία, όταν θα πάρουμε τη νέα αναβάθμιση, θα δούμε την απόδοση να ανεβαίνει λίγο.

Το μονοθέσιο είναι αρκετά καλό προς το παρόν, με τις αναβαθμίσεις, την αεροδυναμική, τα επίπεδα κάθετης δύναμης, όμως και πάλι έχουμε δουλειά να κάνουμε σε αυτόν τον τομέα. Μετά θα μπορέσουμε να παλέψουμε με τα κόκκινα μονοθέσια», είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009.

Βέβαια, μάχη μεταξύ των δύο αυτών ομάδων μπορεί να εννοεί μόνο σε αγώνα, καθώς στη βαθμολογία η διαφορά είναι χαοτική (τρίτη η Scuderia με 279 βαθμούς, έκτη η ομάδα του Γουόκινγκ με 48). Πάντως, μάχη θέλουμε να βλέπουμε μεταξύ Ferrari και McLaren για την κορυφή, όπως γινόταν τις παλιές καλές εποχές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!