Θέλει Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ στις δοκιμές η Pirelli

Νίκος Τσιώκος
Θέλει Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ στις δοκιμές η Pirelli
Ο πρόεδρος της Pirelli, Μάρκο Τροντσέτι Προβέρα, εξέφρασε την επιθυμία του η Mercedes να χρησιμοποιήσει και αυτή το βασικό της οδηγικό δίδυμο, τους Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ, στις δοκιμές ενόψει 2017.

Δε σταματούν οι δοκιμές της Pirelli για τα ελαστικά του 2017, που θα είναι πιο φαρδιά, ωστόσο η επιλογή της Mercedes να βάλει στο τιμόνι τον Πασκάλ Βερλάιν και όχι τους Λιούις Χάμιλτον, Νίκο Ρόσμπεργκ σήκωσε αντιδράσεις.

Για την ακρίβεια, ο πρόεδρος της ιταλικής εταιρείας, Μάρκο Τροντσέτι Προβέρα, εξέφρασε την επιθυμία του να δει στις δοκιμές και το βασικό οδηγικό δίδυμο των «ασημί βελών». «Είναι λάθος αν δεν το κάνουν (να διαθέσουν τους βασικούς πιλότους για τις δοκιμές).

Η Ferrari έδωσε τους καλύτερους οδηγούς και νομίζω ότι πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιπες ομάδες. Η προτεραιότητα είναι να έχουμε τον καλύτερο πιλότο. Η ταχύτητα αλλάζει, οπότε αυτοί πρέπει να είναι στις δοκιμές. Αυτοί έχουν την αίσθηση να καταλάβουν την αλλαγή στα ελαστικά. Εξαρτάται από αυτούς, ελπίζω να δω και τα ονόματά τους στην ατζέντα.

Οι δοκιμές είναι το κλειδί. Αυτού του είδους οι αλλαγές δε θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς δοκιμές. Μιλάμε για αποδόσεις με μονοθέσια που βελτιώνονται 4 ή 5 δέκατα ανά γύρο. Θα είναι ανοησία να μην το δοκιμάσουν. Τώρα έχουμε το πρόγραμμα και όλα πάνε καλά.», ήταν τα λόγια του Προβέρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!