Ξεκίνησε τις... αυτόνομες δοκιμές η Volvo

Ξεκίνησε τις... αυτόνομες δοκιμές η Volvo

Τις δοκιμές με το πρώτο αυτόνομο όχημά της, το XC90, ξεκίνησε η Volvo στη Σουηδία παίρνοντας πληροφορίες από τους ίδιους τους πελάτες της.

Ξεκίνησε τις... αυτόνομες δοκιμές η Volvo

Το XC90 θα είναι το πρώτο αυτόνομο όχημα της Volvo, με το οποίο η γνωστή μάρκα ξεκίνησε τις δοκιμές στο Γκόθενμπουργκ της Σουηδίας. Μάλιστα, η σουηδική εταιρεία βάζει στο... κόλπο και τους πελάτες της, ώστε να πάρει πληροφορίες και από αυτούς, ανάλογα με το πώς το χρησιμοποιεί ο καθένας στην καθημερινή του ζωή.

Το πρότζεκτ που άρχισε λέγεται «Drive Me», ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που πράττει κάτι τέτοιο μία αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτό διότι και η Tesla σύλλεξε πληροφορίες από τους πελάτες της για τον αυτόματο πιλότο. «Είναι σημαντικό ορόσημο για το πρότζεκτ ''Drive Me''.

Οι πελάτες κοιτάζουν τα αυτοκίνητά τους διαφορετικά από εμάς τους μηχανικούς, γι' αυτό ανυπομονούμε να μάθουμε πώς χρησιμοποιούν αυτά τα οχήματα στην καθημερινή τους ζωή και τι πληροφορίες θα μας δώσουν», δήλωσε ο ανώτερος τεχνικός ηγέτης για την ασφάλεια στη Volvo Cars, Έρικ Κόελινγκχ.

Best of internet