60 χρόνια εξέλιξης SEAT σε τέσσερις εικόνες

Πέτρος Πιτσίνης
60 χρόνια εξέλιξης SEAT σε τέσσερις εικόνες
Το SEAT 600 κάθισε δίπλα στο σύγχρονο Ibiza, με τα ελάχιστα πράγματα που τα συνδέουν να δείχνουν την επίδραση της τεχνολογίας στα αυτοκίνητα!

Δύο μοντέλα της ίδιας εταιρείας με 60 χρόνια απόσταση δεν έχουν τίποτα κοινό, εκτός από τις τέσσερις ρόδες και το... σήμα στη μάσκα. Αυτό αποδεικνύεται και από την κίνηση της SEAT, που έβαλε το 600 δίπλα σε ένα Ibiza FR του 2016, ώστε να παίξουμε το παιχνίδι βρείτε τις... ομοιότητες.

Όπως αναφέρουν και οι άνθρωποι της φίρμας, ο εξοπλισμός ασφαλείας του 600 σταματούσε αμέσως μετά τα... φρένα, τα οποία ήταν φυσικά ταμπούρα χωρίς να υπάρχουν δισκόφρενα! Ούτε τα προσκέφαλα δεν υπήρχαν στη λίστα, ενώ παρά το γεγονός ότι μερικά αυτοκίνητα της δεκαετίας είχαν ζώνες ασφαλείας, το λιλιπούτειο αυτοκίνητο των Ισπανών είχε κάτι που απλώς... έφερνε σε αυτές και ο οδηγός έπρεπε να φέρει στα μέτρα του.

Φυσικά και δεν γίνεται καν λόγος για εξέλιξη στο πλαίσιο του οχήματος, με σχεδιασμένες ζώνες παραμόρφωσης και απορρόφησης της ενέργειας όπως σήμερα. Αυτά φυσικά τα γνωρίζουμε, όμως τα παλαιά αυτοκίνητα έχουν τη δική τους χάρη και πάντα κλέβουν την παράσταση, ακόμη κι αν είναι δίπλα σε εντυπωσιακά σύγχρονα μοντέλα! Δείτε τις εικόνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!