Περισσότερα υβριδικά θέλει η Toyota

Πέτρος Πιτσίνης
Περισσότερα υβριδικά θέλει η Toyota
Με το νέο C-HR, οι Ιάπωνες θέλουν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις τους στην υβριδική κατηγορία, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της φίρμας στην Ευρώπη.

Η Toyota έχει μια γκάμα η οποία είναι πλήρης από υβριδικά μοντέλα, ωστόσο οι υπεύθυνοι της φίρμας θέλουν να την εμπλουτίσουν και να προσθέσουν κι άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις. Με το πρωτότυπο C-HR (που είδαμε στην περασμένη έκθεση της Γενεύης) και την έκδοση παραγωγής του στη συνέχεια, αυτός ο στόχος είναι πιο κοντά, καθώς πρόκειται για ένα σύγχρονο αυτοκίνητο σε μια κατηγορία που η ζήτηση... χτυπάει κόκκινο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο επικεφαλής της Toyota Ευρώπης, υπολογίζουν πως το μοντέλο τους θα πουλήσει 50-100.000 μονάδες στη Γηραιά Ήπειρο μόνο, με το 70% αυτού του αριθμού να αντιπροσωπεύει την υβριδική έκδοση! Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε πως τα βασικά μηχανικά σύνολα που θα εφοδιάζουν το C-HR θα είναι ο νέος τούρμπο των 1.2 λίτρων με τους 115 ίππους και το υβριδικό με το μοτέρ των 1.8 λίτρων και τον ηλεκτροκινητήρα, το οποίο προέρχεται από το Prius και αποδίδει συνδυαστικά 122 άλογα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!