Επιστρέφει με νέους χορηγούς ο Χαριάντο;

Νίκος Τσιώκος
Επιστρέφει με νέους χορηγούς ο Χαριάντο;
Ο Ρίο Χαριάντο είναι πιθανό να επιστρέψει στη Formula1 το 2017 με νέους χορηγούς, όπως είπε ο μάνατζέρ του, Πιερς Χούνισετ.

Η καθυστέρηση των χρημάτων από την κυβέρνηση της χώρας του στέρησαν στον Ρίο Χαριάντο τη δυνατότητα να διατηρήσει τη θέση του στη Manor. Αυτή καλύφθηκε από τον Εστεμπάν Οκόν, όμως ο Ινδονήσιος δεν το βάζει κάτω και αναζητεί την επιστροφή από το 2017.

Μάλιστα, όπως είπε ο μάνατζέρ του, Πιερς Χούνισετ, στο Autosport, δεν αποκλείεται αυτό να γίνει με νέους χορηγούς, με τους οποίους θα έχει επαφές στη Σιγκαπούρη. «Ήταν σοκ για την Ινδονησία. Ρωτούσαν ''γιατί δεν τρέχει το αγόρι μας;''.

Κάποιοι ήρθαν και ρώτησαν πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Αυτό τους ξύπνησε. Υπήρχαν τα χρήματα, αλλά ο Οκόν έκανε τη συμφωνία. Χάσαμε τη διορία για μία εβδομάδα. Μας είχε υποσχεθεί χρήματα η κυβέρνηση και είχαμε κάποια προβλήματα εκεί. Όμως, υπήρχαν μερικές εμπορικές χορηγίες, όχι μόνο από την Ινδονησία, αλλά και από την υπόλοιπη Ασία.

Μία από την Ιαπωνία, μια από την Ταϊλάνδη και ήρθαν όλες μαζί. Απλά ήταν πολύ αργά», ανέφερε, αρχικά, ο Χούνισετ. Όσο για το πλάνο ενόψει της νέας σεζόν, έκανε λόγο για συζητήσεις, αλλά όχι για κάτι σοβαρό προς το παρόν. «Δουλεύουμε για την επόμενη χρονιά και είμαστε αρκετά αισιόδοξοι πως ό,τι συνέβη ξύπνησε τους πάντες.

Πάντα ξέραμε ότι θα έπαιρνε χρόνο, πρέπει να εκπαιδεύσεις την ασιατική αγορά για την F1 κι εμείς χρειαζόμασταν λίγο χρόνο παραπάνω. Υπάρχουν συζητήσεις που συνεχίζονται για την επόμενη σεζόν, αλλά δεν υπάρχει κάτι το σοβαρό. Στη Σιγκαπούρη θα μιλήσω με χορηγούς και επενδυτές που θα είναι εκεί και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί», πρόσθεσε. Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε ξανά τον Χαριάντο στη Formula1 την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!