Με... φόντο τη Formula1 ο Στρολ

Νίκος Τσιώκος
Με... φόντο τη Formula1 ο Στρολ
Ο Λανς Στρολ θα μαζέψει τους απαιτούμενους 40 πόντους για αγωνιστική άδεια της Formula1 και στις 29 Οκτωβρίου θα γίνει 18 ετών, ώστε να είναι ορατό το ενδεχόμενο να μπει στο σπορ από το 2017.

Το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη Formula1 από το 2017 είναι ορατό για τον Λανς Στρολ, καθώς θα συμπληρώσει τα απαιτούμενα κριτήρια. Ήδη έχει 12 βαθμούς στην αγωνιστική του άδεια από τον τίτλο του στην ιταλική Formula4 το 2014 και 8 από την πέμπτη θέση του πέρυσι στην ευρωπαϊκή Formula3.

Στην ίδια κατηγορία φέτος βρίσκεται πρώτος στη βαθμολογία με διαφορά 68 βαθμών από τον δεύτερο 6 αγώνες πριν το φινάλε της σεζόν. Όλα δείχνουν ότι θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα, όμως σύμφωνα με τις μαθηματικές ελπίδες αυτή τη στιγμή έχει... καπαρωμένη την τρίτη θέση, η οποία δίνει άλλους 20 πόντους.

Αυτό σημαίνει ότι θα φτάσει τους 40 που απαιτούνται για να πάρει άδεια για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επίσης, στις 29 Οκτωβρίου συμπληρώνει τα 18 χρόνια ζωής, που είναι το όριο ηλικίας για να μπει κάποιος στην F1 και το οποίο θεσπίστηκε, μετά το ντεμπούτο του Μαξ Φερστάπεν, που τότε δεν ήταν καν 18. Άλλωστε, ο Στρολ είναι ο πρώτος υποψήφιος για να πάρει τη θέση του αποχωρήσαντα Φελίπε Μάσα στη Williams, κάτι που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί.

Από εκεί και πέρα, να σημειώσουμε ότι τη φετινή σεζόν έχει μετρήσει 7 νίκες, 7 pole position και 11 παρουσίες στο βάθρο έως τώρα, αλλά και πως, σε περίπτωση που βρει θέση στην F1, θα γίνει ο πρώτος Καναδός στο άθλημα, έπειτα από τον Ζακ Βιλνέβ το 2006. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι ο προσεχώς 18χρονος ήταν μέλος της ακαδημίας της Ferrari, της οποίας ήταν οδηγός εξέλιξης πέρυσι, λόγο που είχε φέτος στη Williams.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!