Από 52 χιλ. λίρες το Audi TT RS

Νίκος Τσιώκος
Από 52 χιλ. λίρες το Audi TT RS
Το RS είναι το πιο δυνατό Audi TT και τον Νοέμβριο αναμένεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την τιμή του να ξεκινάει από 52 χιλιάδες λίρες.

Κατά 17% πιο ισχυρή θεωρείται η νέα γενιά του Audi TT, που είναι το TT RS. Αυτό βγαίνει σε δύο εκδόσεις, Coupe και Roadster, με αμφότερες να παρουσιάζονται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

Τόσο το πρώτο, όσο και το δεύτερο μοντέλο, είναι... εφοδιασμένα με τον ολοκαίνουριο πεντακίλυνδρο TFSI κινητήρα των 2.5 λίτρων, τον οποίο εξέλιξε η γερμανική μάρκα. Αυτός αποδίδει 335 ίππους και 450 Nm ροπή και 394 ίππους και 480 Nm ροπή σε Coupe και Roadster, αντίστοιχα, τη στιγμή που το πρώτο πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, κάτι που το δεύτερο πράττει σε 3,9.

Όσον αφορά την ταχύτητα, και τα δύο φτάνουν τα 250 χλμ./ώρα, ενώ αυτή μπορεί να αυξηθεί στα 280 με το Dynamic Package Plus. Από εκεί και πέρα, η μετάδοση γίνεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων της S tronic εφτά σχέσεων.

Τέλος, να σημειώσουμε πως τον ερχόμενο Νοέμβριο το TT RS θα φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την τιμή του να ξεκινάει από τις 51800 λίρες (61049 ευρώ) για το Coupe και τις 53550 λίρες (63112 ευρώ) για το Roadster, ενώ από τον Ιανουάριο θα είναι διαθέσιμο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, όπου οδηγούν... ανάποδα (δηλαδή έχουν δεξιοτίμονα αυτοκίνητα).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!