Μπάτον: «Νιώθω ξανά σαν παιδί»

Νίκος Τσιώκος
Μπάτον: «Νιώθω ξανά σαν παιδί»
Ξανά σαν παιδί νιώθει ο Τζένσον Μπάτον, μετά την απόφασή του να μείνει εκτός από τη Formula1 για το 2017, όπως είπε ο Βρετανός.

Ρόλο συμβούλου θα έχει ο Τζένσον Μπάτον στη McLaren για το 2017, αφού αποφάσισε να μείνει εκτός από τους αγώνες. Ο Βρετανός άφησε τη θέση του στον Στόφελ Φαντόρν, όμως θα δουλεύει από κοντά με τον Βέλγο και τον Φερνάντο Αλόνσο πάνω στο νέο μονοθέσιο, το οποίο θα είναι διαφορετικό λόγω των αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς.

Ωστόσο, όπως και να έχει το... πράγμα, ο 36χρονος τόνισε ότι νιώθει εκ νέου σαν να είναι μικρό παιδί. «Σίγουρα αυτό είναι το σωστό (να μείνει εκτός για το 2017), θα δω περισσότερο την οικογένειά μου και είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι' αυτό. Νιώθω ξανά σαν παιδί και ξαφνικά είμαι σε καλή θέση. Δεν πρέπει να ανησυχώ για τα βασικά και μπορώ να κάνω πράγματα που πάντα ονειρευόμουν.

Είναι ωραία αίσθηση. Πάντα είναι δύσκολη η απόφαση να μην τρέξω στη Formula1 επειδή είναι η ζωή μου από τότε που ενηλικιώθηκα. Οι οπαδοί μου θα το βρουν περίεργο, αλλά ελπίζω να καταλάβουν πού βρίσκομαι τώρα και πάντα υπάρχει η πιθανότητα να αγωνιστώ το 2018, όταν το μονοθέσιο θα είναι έτοιμο για νίκες», ανέφερε, αρχικά.

Εν συνεχεία, μίλησε και για το γεγονός ότι δε θα είναι μέρος των αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς, όμως δεν ανησυχεί. «Δε νομίζω ότι αυτό θα είναι πρόβλημα. Έχω περάσει από πολλές διαφορετικές εποχές της Formula1, με τους κινητήρες V10, V8 και V6, με διαφορετικούς τύπους κάθετης δύναμης. Θα επιστρέψω πιο δυνατός μόνο και μόνο επειδή θα έχω ξεκουραστεί.

Επίσης, βλέπεις τα πράγματα από άλλη πλευρά, όταν είσαι εκτός μονοθεσίου και παρακολουθείς τους οδηγούς να δουλεύουν με την ομάδα με διαφορετικό τρόπο. Αυτό σίγουρα θα με βοηθήσει αν αποφασίσω να επιστρέψω», πρόσθεσε ο Μπάτον, που έχει μετρήσει 15 νίκες, 50 παρουσίες στο βάθρο και 8 pole position σε 301 συμμετοχές σε Γκραν Πρι και 298 εκκινήσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!