Δια χειρός AMG η νέα Mercedes SL

Δια χειρός AMG η νέα Mercedes SL

Η εξέλιξη της νέας γενιάς του κάμπριο της Mercedes-Benz θα γίνει από το τμήμα AMG, κάτι που σημαίνει πως θα γίνει πιο σπορ και ισχυρή από ότι τώρα. 

Δια χειρός AMG η νέα Mercedes SL

Η Mercedes-Benz ετοιμάζει κάτι καλό για την επόμενη γενιά της SL και συγκεκριμένα, δημοσιεύματα αναφέρουν πως την εξέλιξη του μοντέλου την έχει αναλάβει το τμήμα AMG. Σύμφωνα με το Βρετανικό Autocar, η νέα SL θα εστιάζει περισσότερο στην οδηγική απόλαυση και θα είναι πιο «εστιασμένη» στον οδηγό της, χωρίς ωστόσο να χάνει από το χαρακτήρα της. 

Κίνηση-κλειδί στην εξέλιξή της θα είναι και η νέα πλατφόρμα που θα βασιστεί, την οποία γνωρίσαμε μαζί με τη C-Class και μπορεί με τις κατάλληλες τροποποιήσεις να αντεπεξέλθει σε διάφορες απαιτήσεις, αλλά και να προσαρμοστεί σε διάφορα μεγέθη. Χάρη στη χρήση αλουμινίου αλλά και πλαστικών μερών ενισχυμένα με ανθρακόνημα, η νέα SL θα χάσει αρκετά κιλά με το... καλημέρα.

 Επίσης, κάτι που ακούγεται επίσης είναι ότι η SL θα εγκαταλείψει τη σκληρή αναδιπλούμενη οροφή, για χάρη μιας μαλακής. Σε ο,τι αφορά τους κινητήρες, περιμένουμε να υπάρχει στην γκάμα ο τούρμπο εξακύλινδρος σε σειρά των 3.0 λίτρων, ενώ ο twin turbo V8 των 4.0 λίτρων θα συνεχίσει να κινεί τις SL500 και SL63 AMG. Ο επίσης twin turbo V12 των 6.0 λίτρων, θα βρίσκεται κάτω από το καπό της κορυφαίας SL65 AMG. 

* Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η σημερινή Mercedes-AMG SL65. 

Best of internet