Πεντρόσα: «Κλειδί ο ρυθμός»

Νίκος Τσιώκος
Πεντρόσα: «Κλειδί ο ρυθμός»
Ο Ντάνι Πεντρόσα αναφέρθηκε στη νίκη του στο Μισάνο και τόνισε ότι ήταν κλειδί ο πολύ καλός ρυθμός που είχε, ώστε να μπορέσει να πιάσει και να περάσει τον Βαλεντινό Ρόσι.

Εκπληκτικός ήταν ο Ντάνι Πεντρόσα στον αγώνα του Μισάνο, καθώς θύμισε κάτι από τα παλιά. Ο Ισπανός εκκίνησε όγδοος, όμως κατάφερε να περάσει τους πάντες, ακόμα και τον Βαλεντίνο Ρόσι, για να πανηγυρίσει τη νίκη στο Σαν Μαρίνο. Σε αυτή στάθηκε ο αναβάτης της Repsol Honda, τη στιγμή που τόνισε ότι ήταν κλειδί ο πολύ καλός ρυθμός που είχε.

«Ποτέ δεν έχω δει κάτι σαν κι αυτό ποτέ ξανά στο παρελθόν με τόσες πολλές αλλαγές στην πρώτη θέση. Τώρα πρέπει να διατηρήσουμε τα πόδια στο έδαφος και να εστιάσουμε στον επόμενο αγώνα και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε το ίδιο επίπεδο απόδοσης. Υπάρχουν στιγμες που όλα είναι σκοτεινά, αλλά ήταν μία υπέροχη μέρα η σημερινή, ο ρυθμός ήταν το κλειδί.

Είχα υψηλό ρυθμό σε πολλούς γύρους και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Προσπάθησα να μην κάνω λάθη. Δεν ήμουν σίγουρος στην εκκίνηση του αγώνα επειδή ο Βαλεντίνο (Ρόσι) απομακρυνόταν πολύ. Σκεφτόμουν ότι ήταν μία πιθανότητα το πόντιουμ, όμως λίγο-λίγο μπορούσα να δω ότι ανακτούσα έδαφος από τους τρεις (Μάρκεζ, Λορένθο και Ρόσι).

Έκανα καλές προσπεράσεις. Είναι υπέροχο συναίσθημα, μετά από πολλά προβλήματα. Όλοι, οι φίλοι μου, η οικογένειά μου και η ομάδα μου, με στήριξαν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, στις οποίες χρειάζεσαι βοήθεια. Το δυνατό σημείο μου αυτό το τριήμερο ήταν ο ρυθμός.

Πάλευα πολύ στις κατατακτήριες δοκιμές και δεν έκανα καλό χρόνο. Ποτέ δε δοκίμασα αυτό το ελαστικό (μαλακή γόμα στο μπροστινό) σε καυτές συνθήκες, μόνο το πρωί, αλλά μου έδωσε καλύτερη αίσθηση. Γι' αυτό το επέλεξα. Στον αγώνα απλά δεν το σκεφτόμουν και συγκεντρώθηκα στην οδήγηση. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!