Αναβάλει την απόφαση για οδηγούς η Renault

Νίκος Τσιώκος
Αναβάλει την απόφαση για οδηγούς η Renault
Η Renault δε θα λάβει απόφαση αυτόν τον μήνα για το οδηγικό δίδυμο του 2017, όπως αναμενόταν, με τον Φρεντ Βασέρ να τονίζει ότι η γαλλική ομάδα θέλει νέους οδηγούς που να δίνουν κίνητρο στους πάντες.

Ούτε αυτόν τον μήνα θα έχουμε την απόφαση της Renault, όπως αναμενόταν, όσον αφορά το οδηγικό δίδυμο για το 2017. Όπως δήλωσε ο Φρεντ Βασέρ στην ιστοσελίδα motorsport.com, η ομάδα του Ένστοουν χρειάζεται δύο οδηγούς, οι οποίοι θα δώσουν κίνητρο σε όλους για να έρθει η επιτυχία. Επίσης, ξεκαθάρισε πως είναι προτιμότερο να αποφύγει την πίεση της εν λόγω απόφασης αυτή τη στιγμή.

«Δεν υπάρχει διορία, μπορεί να πάρουμε την απόφαση και μία εβδομάδα πριν τις δοκιμές της Βαρκελώνη την επόμενη χρονιά. Εστιάζουμε περισσότερο στους νεαρούς οδηγούς, παρά στους παλιούς ή στους πιο έμπειρους. Θα ήθελα να βρω τους οδηγούς του 2020, όχι έναν του 2010 και αν ρίξετε μια ματιά στους μικρούς, θα δείτε ότι κάθε Σαββατοκύριακο η κατάσταση αλλάζει.

Αν δείτε τους έμπειρους, δεν αλλάζει, τα έχουν δώσει όλα στο παρελθόν και ξέρεις ακριβώς τις ικανότητές τους. Οι μικροί βελτιώνονται ή όχι, έχουν μία νέα ευκαιρία ή όχι, κοιτάξτε τον Εστεμπάν (Οκόν). Θα πρέπει να πάρω μία απόφαση, όμως το να την αναβάλω ή να αποφύγω την πίεση είναι μία καλή στάση. Ο οδηγός πρέπει να είναι καταλύτης του συστήματος, ικανός να δώσει κίνητρο στα παιδιά.

Από πίσω έχει 1000 άτομα για το σασί και για τον κινητήρα. Αν ένας οδηγός μπορεί να βγάλει κάτι παραπάνω απ' όλους, τότε θα έχουμε τεράστια επιτυχία. Όσο πιο μπροστά πας στους αγώνες, τόσο περισσότερο σημαντικές είναι αυτές οι ικανότητες.

Γι' αυτό πείστηκα αμέσως στην F3 ότι ο Φέτελ θα έκανε τη δουλειά επειδή ήταν ήδη σε θέση να τα καταφέρει στην F3. Το να φέρει τους πάντες γύρω του, να πείσει τους πάντες στην ομάδα και πάει λέγοντας. Στην F1 πρέπει να έχεις αυτή τη συμπεριφορά», είπε ο επικεφαλής της Renault, η οποία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της στην επιστροφή της στη Formula1 με ιδιόκτητη ομάδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!