«Λάθος να μη συμμετέχει ο Ιανόνε»

Πέτρος Πιτσίνης
«Λάθος να μη συμμετέχει ο Ιανόνε»
Ο Ιατρικός Διευθυντής του MotoGP είπε πως το τιμ του Μισάνο δεν έκανε καλά που απαγόρευσε να τρέξει στον Ιταλό αναβάτη της Ducati.

Χθες, ο Αντρέα Ιανόνε είχε μια πτώση και οι γιατροί αποφάσισαν να μη τον αφήσουν να τρέξει, όταν η αξονική τομογραφία που έκανε έδειξε πως είχε ένα κάταγμα στον σπόνδυλο.

Όμως, ο Ιατρικός Διευθυντής του MotoGP είχε αντίθετη άποψη, λέγοντας: «Ο τραυματισμός είναι πολύ μικρός και δεν θα γίνει χειρότερα αν τρέξει. Για παράδειγμα, ο Τζακ Μίλερ έχει έναν τραυματισμό 80% σοβαρότερο και συμμετέχει κανονικά, γιατί μπορεί. Δεν θα ρισκάρει κάποιος την υγεία ενός αναβάτη ή το όνομά του και τη φήμη του, αν νομίζει πως ο αγώνας θα τον κάνει χειρότερα. Δεν παίρνουμε τέτοια ρίσκα, όμως ακόμη είμαστε έκπληκτοι με τη ριζοσπαστική προσέγγιση των γιατρών της πίστας. Δεν έχω καμία αμφιβολία και είμαι σίγουρος πως ο Αντρέα μπορεί να τρέξει, για αυτό είμαι απογοητευμένος».

Από την άλλη, ο Ιανόνε είπε: «Είναι πολύ απογοητευτικό για εμένα, είναι ο τελευταίος μου αγώνας στην Ιταλία (την πατρίδα του) μπροστά στο κοινό μου, με Ιταλική μοτοσυκλέτα. Σίγουρα για εμένα είναι ένα πολύ σημαντικό Σαββατοκύριακο. Περίμενα πολλά από αυτό, πριν το Σίλβερστοουν κάναμε δοκιμές εδώ και οι εντυπώσεις μας ήταν πολύ καλές, όπως και η αίσθηση της μοτοσυκλέτας στην πίστα. Οι γιατροί χθες είπαν πως δεν μπορώ να τρέξω. Όταν γύρισα από το νοσοκομείο είπαν θα το εξετάσουμε και σήμερα το πρωί, όταν ήρθα στο Ιατρικό Κέντρο, μετά την καλημέρα τους ρώτησα αν είμαι έτοιμος για τα δοκιμαστικά και μου είπαν όχι, δεν είσαι. Μου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω την κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ο Ιατρικός Διευθυντής του MotoGP ήταν πάρα πολύ καλός μαζί μου από χθες και με υποστήριζε 100%, τα κανόνισε όλα και ήθελε να δει πως είμαι. Μίλησα πολύ μαζί του και τον ευχαριστώ για όλα».

Για το επόμενο Γκραν Πρι στην Άραγκον της Ισπανίας, θα πρέπει να πάρει έγκριση από το αντίστοιχο ιατρικό τιμ της πίστας, οπότε δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα αγωνιστεί και εκεί. Ο Ιανόνε πάντως δήλωσε πως ελπίζει να αναρρώσει 100% σύντομα και να είναι σε θέση να συμμετέχει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!