Ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV η Jaguar

Πέτρος Πιτσίνης
Ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV η Jaguar
Πράσινο φως έδωσε η φίρμα με σήμα τον Ιαγουάρο για ένα SUV μοντέλο μικρότερο από την F-Pace, το οποίο μάλλον θα λέγεται E-Pace και θα κινείται με ρεύμα!

Ηλεκτρισμένα είναι τα σχέδια της Jaguar για το άμεσο μέλλον, καθώς είναι στα σκαριά ένα SUV που θα είναι ηλεκτρικό και μικρότερο από την F-Pace! Όπως αναφέρει το Βρετανικό Autocar, είναι πολύ πιθανό να ονομαστεί E-Pace, καθώς η φίρμα έχει πληρώσει την κατοχύρωση αυτού του κωδικού.

Σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, θα βασιστεί σε μια πλατφόρμα που είχε εξελιχθεί για τη Land Rover ένα χρόνο πριν. Η Jaguar θα κάνει ο,τι περνάει από το χέρι της ώστε το νέο της μοντέλο να είναι άνετο, γρήγορο και με πολύ καλή οδική συμπεριφορά, να παραμείνει δηλαδή μια γνήσια κατασκευή της μάρκας.

Για αυτό και θα υιοθετηθεί ένα σύστημα τετρακίνησης, ώστε όλη η ισχύς να περνά άνετα στο δρόμο. Όπως εκτιμά το Autocar, η απόδοση των κινητήρων της θα φτάνει τους 310 ίππους, χωρίς ακόμη να έχει υπολογιστεί κάποια τιμή για τη ροπή. Πάντως, τα μοτέρ θα είναι δύο, ενώ η ZF θα προμηθεύσει το κιβώτιο ταχυτήτων. Μέχρι το 2018, περιμένουμε να έχει παρουσιαστεί και λίγο μετά, να κυκλοφορήσει στους δρόμους!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!